dinsdag, januari 30, 2007

Filmrecensie The Woods

Door Michael Koukos

Regie: Lucky McKee
Genre: drama, komedie, horror
Tijdsduur: 105 minuten
Jaar: 2006
Acteurs: Colleen Williams, Lauren Birkell, Jane Gilchrist, Ivana Shein, Marcia Bennett, Jude Beny, Angela Bettis, Agnes Bruckner, Bruce Campbell, Emma Campbell, Melissa Carter, Patricia Clarkson, Gordon Currie, Li Li, Kathleen Mackey, Elizabeth Marleau, Rachel Nichols, Linda Pine

Heather wordt na een aanval van pyromanie naar een afgelegen kostschool gestuurd. Deze wordt gerund door de wat eigenaardige en eigenzinnige ms. Traverse, geweldig gespeeld door Patricia Clarkson.
Al gauw krijgt zij het aan de stok met de heersende schoolbitch en ontstaan er meerdere vecht- en scheldpartijen. Doordat zij hierdoor het imago van een rebel opbouwt keren ook de leerkrachten zich tegen haar terwijl haar ouders niets meer van haar willen weten.
Wel wordt zij dikke maatjes met eng buitenbeentje Marcy.

Aanvankelijk heeft de film meer iets weg van een klassiek tienerdrama. De uitzichtsloze situatie van Heather wordt namelijk op een nogal ongeloofwaardige, overdreven dramatische manier gebracht.
De opeenvolging van girl fights stopt pas als het echt gaat spoken want dan is daar uiteraard geen tijd meer voor.
Het is niet erg verrassend dat Heather enge nachtmerries en visioenen krijgt,...dat hoort er in dit soort films nu eenmaal standaard bij. Na een tijdje beginnen er selectief meiden te verdwijnen en dan brand de hel pas echt los.

Op zich is het verhaal een stuk ongeloofwaardiger dan eerst gedacht. Bovendien bevat de film meer bloed en gore scenes dan je op basis van de hoes zou verwachten. Er zijn een heleboel vingerwijzingen naar klassiekers als Evil Dead en dat roept weer wat jeugdnostalgie op.
Toch is het een verrassende film die boven het gemiddelde van het genre uit weet te stijgen.Vooral vermeldenswaardig zijn de zeer verdienstelijke acteerprestaties en de charmante sixtiesmuziek.

Geen opmerkingen: