vrijdag, juli 13, 2007

Bij HSBC krijg je er twee

Misschien ken je het probleem; je wilt in je lunchpauze even snel gaan pinnen en dan blijkt er zo'n rij te staan dat je je hele pauze nodig hebt om aan een beetje geld te komen, waardoor het lunchen er bij inschiet. Ben je eindelijk aan de beurt is de automaat leeg.

Dan mag je nog blij zijn dat je niet in de City in Londen werkt. Het is een groot kantoorgebied en dus bij elke automaat altijd druk. Maar gisteren rond 12.30 uur werd het wel heel erg druk bij één geldautomaat. Er stond een enorme rij, maar blijkbaar zijn de bankmedewerkers inEngeland ambtenaar en deden ze dus een uitgebreid middagslaapje, want het duurde nog tot 14.30 voor dat het de bankmedewerkers opviel.

Toen ze de slaap uit de ogen hadden gewreven en gingen kijken waarom er zoveel mensen wilden pinnen, bleek het apparaat twee keer zoveel geld te geven als werd gevraagd. De oorzaak: een medewerker van de bank had briefjes van 20 pond op de plek van de 10 pond-briefjes gestopt. Dus als je 200 pond vroeg, kreeg je 400. De HSBC-bank is duizenden ponden kwijt, maar zal het meeste niet terugvragen.

Waren de bankmedewerkers bij ons ook maar ambtenaar....

Geen opmerkingen: