dinsdag, juli 17, 2007

Tom en Jerry eindelijk verenigd

Wie herinnert zich niet de jaren-80 serie James Herriot, (All creatures great and small), de immer in geruite drollenvanger geklede, optimistische plattelandsdierenarts uit Yorkshire. Dat optimisme had hij zeker nodig gezien zijn nukkige collegae: de oudere dierenarts Siegfried Farnon en zijn jongere broer Tristan en ook de nog in de middeleeuwen levende bevolking van het pittoreske dorpje Darrowby was de drollenvanger niet altijd gunstig gezind.
Ondanks de gedateerdheid van de serie hebben de dierenartsbelevenissen er flink ingehakt in Engeland. Er is geen land ter wereld met meer vreemde huisdierenuitspattingen dan Engeland.

Zagen we vorig jaar nog dat een Britse een dolfijn ten huwelijk vroeg , nu is er daar weer een bedrijf opgestaan dat huwelijken tussen huisdieren verzorgt. Het bedrijf, Fine Feathers genaamd, had de primeur met het eerst huisdierenhuwelijk ter wereld; Collie Freida en de vader van haar puppies, Oscar, traden er augustus 2006 in het huwelijk, getuigen waren de geiten, schapen en paarden van het bedrijf. Nu staan er alweer 7 huwelijken op (vee) stapel. De ceremonie kost vanaf £100, inclusief taart en predikant. Voor £250 kan het huwelijk bijgewoond worden door een schare familie en vrienden van de slachtoffers en zelfs een koets kan geregeld worden (wel eerst uitlaten!).

Over de geldigheid van de huwelijken wordt niet gesproken, anders zou het misschien nog een idee zijn voor advocaten om zich te specialiseren in familierecht voor dieren.
Tevens vraag ik mijzelf af of de dieren van gelijke soort moeten zijn of dat bijvoorbeeld een hond ook met een parkiet of een kat met een goudvis kan trouwen, in dat laatste geval moet men wel goed opletten dat de bruid zijn bruidegom niet nog voor de ceremonie verorbert (zou zonde van het geld zijn).
En hoe zit het bij dieren met het homohuwelijk? Krijgen we dan ook weigerambtenaren?

Geen opmerkingen: