maandag, juli 09, 2007

Frappé

Frappé (in het Grieks: φραπέ is een schuimend Grieks koffiedrankje gemaakt van instantkoffie dat koud gedronken wordt. Het wordt geserveerd in hoge glazen met een rietje en een glas water.De oorsprong van de frappé ligt waarschijnlijk in de Internationale Beurs van Thessaloniki in1957. Het bedrijf Nestlé demonstreerde een nieuw kinderdrankje, een chocolademelkpoeder dat kon worden bereid door melk toe te voegen en een en ander in een shaker te schudden. Een medewerker van het bedrijf, Dimitrios Vakondios, zocht naar een manier om in de pauze oploskoffie te maken, maar kon geen warm water vinden. Dus besloot hij koud water en de shaker te gebruiken, en maakte zo de eerste frappé, dat in de loop van de afgelopen vijftig jaar uitgroeide tot de nationale drank van Griekenland.

Erg lekker dus besloot ik op Telendos maar eens bij Angela in de leer te gaan. En eigenlijk is het niet eens moeilijk:
Een klein beetje water in een glas, daar 2 eetlepels Nescafe + 2 eetlepels suiker bij, de mixer erin tot er een papje ontstaat wat je al mixend omhoog kunt trekken. Dan glas afvullen met naar wens koffiemelk, ijsblokjes en water en that's it.
Helaas is het thuis nog niet gelukt omdat er hier helemaal geen kleine mixers, die in een glas passen, te koop te zijn. Gelukkig zijn ze in Griekenland op internet te bestellen, dus het wachten is op de post.

Geen opmerkingen: