donderdag, juli 19, 2007

De Roeping

Soms zie je ze wel eens; mensen met een roeping. Helaas zie je weinig schoonmaaksters met deze goede eigenschap. Op Telendos leek er een gevonden te zijn.

In het hotel hadden ze een nieuwe werkster, al tijdens het ontbijt zat iedereen vol verbazing te kijken als "De Roeping" bezig was de huiskamer te reinigen. Zij ging als een razende te keer en stond zelfs vaak op haar hoofd om ook de onderkant van de tafels te poetsen. Kloppen, vegen, boenen, niets was haar te veel. Tegen 16.00 uur zagen wij haar steeds in gala, want voor De Roeping met het bootje huiswaarts keerde naar Kalymnos nam zij ook zichzelf nog onder handen, waarna ze schoon en glimmend de berg afdaalde.
Omdat er op Telendos een chronisch tekort is aan mensen met een roeping hadden veel mensen al aan ons gevraagd wie het was, waar ze vandaan kwam en of zij echt zo goed was. Toen wij beaamden dat zij een grote aanwinst is voor elk hotel en restaurant maar niet wisten waar zij precies naartoe ging (de roeping heeft namelijk geen talenroeping en kent dus alleen Grieks) , gingen diverse mensen het bootje van 16.00 uur in de gaten houden om te roeping te kunnen onderscheppen en een baan aan te bieden.

Helaas zagen wij De Roeping al in korte tijd teloor gaan. Elke ochtend kwamen er meer zuchten uit de Roeping vandaan, waarbij haar bewegingen trager en trager werden. Op een ochtend zagen wij haar zichzelf zelfs verstoppen in de linnenkast. Met deze teloorgang kwamen de beschuldigingen tegen de gasten op. Zo kregen wij van het hotel te horen dat wij teveel handdoeken gebruikten omdat De Roeping maar liefst 10 handdoeken op de grond had gevonden in onze badkamer. Oorzaak was echter niet ons handdoekengebruik maar het verzuimen van de roeping om deze van de grond op te ruimen. Uitgerekend toen ik spiernaakt stond om te gaan douchen kwam de roeping ze halen, waarbij ze zonder kloppen gewoon binnen kwam stormen, ik gilde, zij gilde en onverrichter zake weer naar buiten stormde.

Dit alles werd van kwaad tot erger en uiteindelijk stond de hele familie van het hotel zelf schoon te maken en was de roeping nog slechts een Vloek, waar ze niet eens meer vanaf kunnen komen want de Vloek is specialist in werknemersrecht en vakbonden.
Let dus op voor schoonmaaksters met een roeping, want die bestaan niet.

Geen opmerkingen: