zondag, januari 13, 2008

Saoedische onthoofdingen

Je zal maar dienstmeid zijn in Saoedi-Arabië, dan wordt je pas echt uitgebuit. De meeste zijn ver van huis en oorspronkelijk uit Indonesie of India. En soms trek je het dan gewoon niet meer.

Afgelopen week was dat ook weer het geval bij een dienstmeisje uit Indonesie. Al maanden werd zij getreiterd door haar werkgeefster Aisha Al Makhaled. Er werd compleet de vloer met haar aangeveegd waarbij het dienstmeisje als bezem diende.
En toen kwam de dag dat ze het helemaal zat was, alle opgekropte woede kwam naar boven. Ze pakte een kussen en drukte dit langdurig op het verwende hoofd van Aisha. Die plotseling geen kik meer gaf. Hierop griste het dienstmeisje alle dure sieraden mee en ging er vandoor.

Helaas kom je al rennend niet ver in de woestijnstaat. Het dienstmeisje werd opgepakt en ter dood veroordeeld. En dat gaat er daar niet zachtzinnig aan toe: dit gaat nog gewoon met een zwaard, en public. Een gruwelijk spektakel, wat toch nog publiek schijnt te trekken (zouden ze ook entree moeten betalen?). En het is al de tweede dit jaar. Vorig jaar is de teller tot 137 onthoofdingen gekomen.
Dat is nog eens wat anders dan een kerstpakket.

Geen opmerkingen: