dinsdag, januari 15, 2008

Boer zoekt vrouw, boerin zoekt werknemer

Er is niets zo ergerlijk en tegelijkertijd zo leuk om naar te kijken als Boer zoekt Vrouw. De meeste boeren zijn veehouders en eigenlijk doen ze in de uitzendingen niet meer dan dat ze normaal ook doen; vee keuren.

Het leuke is misschien nog wel dat wij eens een kijkje krijgen in het leven van boeren, een leven dat de meesten van ons niet van dichtbij kennen. Mijn favoriete vrouwen zijn de "stadse" vrouwen, die overal verbaasd over zijn, zoals Pauline, de gaste van Gerard in de afgelopen aflevering uitriep bij de geboorte van een biggetje; "Er wordt een fricandeau geboren!".
Ook amusant zijn de wat meer hopeloze vrouwen, zoals Annet (gast van vriendelijke boer Jan) die zelf reeds in de eerste aflevering aangaf nog nooit een relatie te hebben gehad. Zij kan bijna niet wachten tot zij haar prooi aan de haak kan slaan, waardoor zij, toen ze tot haar knieen in de koeienstront stond met haar lichaam tegen een vette koe gedrukt, alleen nog maar lyrisch kon uitbrengen; "heerlijk van die lekkere dikke koeienlijven!".

Deze keer zijn er ook twee vreemde eenden in de bijt; boerin Agnes en gestudeerde bollenboer Henk. Henk heeft niet het voorkomen van een boer en is de enige die verstaanbaar is (zou het programma niet eens ondertiteld kunnen worden?), helaas heeft hij ook de wat beschaafdere logees gekregen die helaas ook wat verwender en dus bewerkelijker zijn. Het is in ieder geval aandoenlijk hoe hij zijn best doet, dit terwijl zijn favo Klarijn er uit zichzelf vandoor is gegaan en hij nu met 2 zeikwijven zit.
Agnes lijkt, als enige vrouw, niet op zoek naar een man en minnaar, maar slechts naar een werknemer. Zij heeft daartoe 2 boeren uitgezocht als logee die zich het schompes werken. Helaas heeft zij zich ook nog laten verleiden door politieagent Jurjen, waarvan ze dacht dat er nog wel een boer van te maken was. Dit valt tegen want vroeg opstaan en werken blijken ze bij de politie niet gewend te zijn. De enige vriendelijke woorden die uit Agnes haar mond komen zijn werkaanwijzingen.

Ach ja, als de vos de passie preekt, boer, let op uw kippen!

Geen opmerkingen: