donderdag, januari 17, 2008

Maleisische censuur voor Faizal Tahir

Dan wordt je eerst de tweede in One in a Million (Idolsachtig programma) in Maleisie, vervolgens wordt je toch beroemd en geef je concerten, nog iets later is heel Maleisie geschockeerd en beledigd.

Dat is in het kort de carriere van Faizal Tahir. Maar ja, eigen schuld, dan had hij maar niet zijn T-shirt uit moeten trekken en het Superman logo op zijn borst aan het publiek laten zien.
Maleisie is een hoofdzakelijk islamitisch land en heeft strenge regels voor optredens van artiesten. Zo moeten zijn ten eerste een positief en gezond imago uitstralen. (maar goed dat dat in Nederland niet geldt, want welke artiest zou daar nu voor in aanmerking komen?). Ten tweede moeten ze van nek tot knieen bedekt zijn.

Je kunt je dus voorstellen dat Faizal hier niet aan voldaan heeft, en daarom moet Superman Faizal nu een taakstraf uitvoeren, nadat hij eerst publiekelijk zijn excuses heeft moeten aanbieden voor zijn zedenmisdrijf.
En zeg nou zelf, als je hem op You Tube ziet is hij zo ontzettend braaf, dat hij in Europa slechts in aanmerking zou komen voor die Wiener Sängerknaben.

Geen opmerkingen: