zaterdag, januari 19, 2008

Nieuwe ontwikkelingen in zaak Natalee Holloway

De zaak Natalee Holloway lijkt wel nooit ten einde te komen. Voer voor een hoop roddels, ik betwijfel echter of de waarheid ooit naar boven zal komen. Gaf Joran van der Sloot Peter R. onlangs nog een zeer speciale haarkuur met rode wijn, de nieuwste speculaties pleiten Joran nu eens vrij (en als dat de waarheid blijkt te zijn, wat hebben die mensen dan in een hel geleefd).

De nieuwste bevindingen komen van een koppel beunhaas-detectives; Daniel Young en Kelly Castillo. Vorig jaar waren de speurneuzen ook al op Aruba, maar toen werden ze nog door niemand geloofd. Nu echter alle andere mogelijkheden zijn uitgeput, heeft men besloten hun beweringen toch nader te gaan onderzoeken.

De twee beweren beweren dat Nalalee is misbruikt door haar stiefvader Jug Twitty, zwanger van hem was en dat haar moeder Beth hiervan wist. Dit is de reden dat Natalee op Aruba wilde blijven, ze was als de dood om weer naar huis te gaan. Er schijnen diverse getuigen te zijn die dat beweren. Beth en Jug (de moeder en misbruiker-stiefvader van Natalee) deden er alles aan om de thuissituatie geheim te houden. Er zijn echter wel degelijk aanwijzingen die bevestigen dat de oneindige verhalen van Beth in de media niet kloppen. Zo hebben Young en Castillo bewijs dat Beth niet om elf uur ’s avonds, maar om kwart voor acht op Aruba per vliegtuig arriveerde, ze wist immers al dat haar dochter niet wilde terugkomen. Een klein, maar toch merkwaardig detail is dat Beth en Jug inmiddels zijn gescheiden, dit terwijl ze nog zij aan zij naar hun dochter op zoek waren.

Natalee was nog in leven toen haar ouders op Aruba arriveerden, zeggen de onderzoekers. Joran zou haar inderdaad op het strand hebben achtergelaten, maar ze is toen bevriend geraakt met een aantal andere mensen, die haar toen hebben verborgen. Ze wou absoluut niet terug en verbleef nog zeker een paar weken in San Nicolas. Daar is ze uiteindelijk aan een overdosis overleden.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Tijdlijn Beth klopt niet
23 Jan, 2008, 18:54 (GMT -04:00)

Email dit artikel
Print dit artikel

WILLEMSTAD/ORANJESTAD — Moeder Beth van Natalee Holloway heeft onjuiste informatie verstrekt over het tijdstip waarop zij met een private jet op 30 mei 2005 landde op Aruba. Dit was niet ‘rond elf uur ‘s avonds’, zoals ze tot nu toe verklaarde – ook in haar eind vorig jaar verschenen boek – maar een paar uur eerder, namelijk al om kwart voor acht. Dit zegt Alberto G. voor camera van de Curaçaose tv-producent Renée Gielen, die bezig is met een documentaire over de verdwijning van het Amerikaanse tienermeisje en G. hierover vanmorgen interviewde.

Alberto G. (de Amigoe weet zijn naam, maar hij wil deze uit zelfbescherming niet openbaar maken) werkte in die tijd op het deel van de Reina Beatrix luchthaven waar privévliegtuigen parkeren. Hij was de eerste die Beth Twitty (toen nog getrouwd met Natalee’s stiefvader Jug Twitty) onderaan de vliegtuigtrap ontmoette, nadat hij het toestel had binnengeloodst. Vervolgens trad hij een tijdlang op als gids van de familie.

Op camera zegt hij nu zijn eerdere verklaring tegenover de politie in te trekken en een nieuwe te zullen afleggen. G. heeft zich vergist, stelt hij. De uitspraken vorige week van de Amerikanen Dan Young en Kelly Castillo, die zichzelf uitgeven voor ‘onderzoekers’ deden hem besluiten nog eens het een en ander te checken. Het blijkt dat hijzelf later die avond had uitgeklokt, namelijk iets na tien uur. G. vermoedt dat dit de reden moet zijn geweest dat hij ernaast zat wat betreft de tijd. Hij bevestigt de authenticiteit van de computeruitdraai die Young en Castillo lieten zien, waarop blijkt dat Beth al om kwart voor acht arriveerde.

Het motief van Natalee’s moeder om te liegen over haar aankomsttijd is niet helder. Ook niet bekend is of de politie er zelf eerder achterkwam dat het opgegeven tijdstip niet klopt. Oud-commissaris Gerald Dompig verklaarde eerder tegenover deze krant dat de politie indertijd de tijdlijn wel degelijk heeft onderzocht – vluchtgegevens plus luchtbewegingen – waarbij ook informatie van de luchtverkeersleiding op Curaçao is verkregen.

Het zegt volgens de documentairemaker wel iets over de deugdelijkheid van de beweringen van Beth. Gielen: “Ze moet meer geweten hebben.”

Dit zou ook blijken uit een andere verklaring van Alberto G., die herhaalt wat Young en Castillo zeiden, namelijk dat Beth in eerste instantie posters bij zich had waarop stond: ‘Please call me, hootie. I miss you and love you. Mom is here on Aruba and I really want to talk to you. Please call me on my local cell.’ De poster is ondertekend met ‘Big hootie’. Volgens Gielen werpt dit een ander licht op de zaak. “Beths tijdlijn klopt niet en ze wist meer.”

Anoniem zei

Breaking De Vries Cocaïne nieuws.




Net vernomen uit Amsterdam-Noir dat met aangrenzende zekerheid De Vries middels een derde rangs oude verlopen pooier de Arubaanse ‘ondernemer’ Patrick van der Eem Joran van der Sloot vol gepompt te hebben met drank en cocaïne.

Als dit waar blijkt te zijn dan heeft De Vries harddrugs ingezet ten einde een kennelijk toch wel enigszins zwak beschaafde Joran van der Sloot jolige, spannende onder de drugs en drank benevelde uitspraken te ontlokken. Daarmee heeft De Vries de Opiumwet ook in deze ovetreden. Kennelijk heeft De Vries als notaire Maffia-journalist en politie-informant weer een dealtje met Justitie dat hij en zijn Judas-pooiertje niet zullen worden vervolgd voor aankoop en het in bezit hebben van cocaïne om reden dat één en ander wordt ingezet naar ‘waarheidsbevindingen’ in de zaak Holloway.

De Vries de gevierde SBS en ABC (USA) Maffiajournalist heeft dus kennelijk zich netzo als 11 jaar geleden met Rony Ostrowski wederom bedient van een aan lager wal geraakte Pooier-Judas om zijn slachtoffer vol te pompen met drank en drugs voor lekkere, kant nog wal rakende spannende uitspraken.

Ik ben benieuwd of de politie nu een inval gaat doen bij De Vries ten einde de complete banden in beslag te nemen. Als De Vries & Pooiertje Patrick deze beelden al niet hebben opgesnoven. Afijn, De Vries misbruikt altijd aan lager wal geraakte Criminele Crack-Heads zoals Rony Ostrowski en nu Patrick van der Eem.

Waarom verklaart Joran van der Sloot niet dat hij kennelijk op kosten van De Vries geruime tijd door zijn Coca Oomje Patrick gratis van drank en cocaïne is voorzien. Het antwoord getuigd zonder meer van een persoon die kennelijk enigszins wereldvreemd is :Joran schaamt zich voor zijn drugs gebruik voor zijn ouders, maar kennelijk niet voor zijn gerol en gesol met zijn verklaringen omtrend een dood of verdwenen meisje.

In Amerika staat al gauw een fiks aantal jaren gevangenis straf op het in bezit en/of voorhanden hebben van één gram cocaïne. Hopelijk voor De Vries krijgen zij tijdens zijn bezoek aan Amerika geen lucht van zijn zoveelste ‘journalistieke’ cocaïne kapriolen, al dan niet wederom in samenwerking met bepaalde politie in Nederland, anders kon hij wel heel lang weg blijven


http://stevenbrown.web-log.nl/stevenbrown/2008/02/breaking_de_vri.html

Anoniem zei

@ Steve Brown (alias Anonymous)

Beste Steve. Ik begrijp je frustratie to Peter R. uiteraard wel. Maar laten wij eerlijk wezen, het Amsterdam noir zoals jij het zo lyrisch noemt is gewoon een verbloeming voor tuig van de richel dat ook alleen maar met louche zaakjes bezig is.
Dat menigeen in dat milieu nog een appeltje met Peter R De Vries te schillen heeft mag duidelijk zijn.

Voor jou Steve is het natuurlijk niet anders. Je kan nu wel lopen klagen dat Peter R. De vries je reputatie heeft kapotgemaakt, maar wat voor reputatie denk je dan te hebben als Hasjhandelaar??

Als handelaar in verdovende middelen ben je gewoon een ordinaire crimineel, die van nature ook alleen maar omgang heeft met andere duistere figuren die je uiteraard verlinken als zij er flink wat duiten voor krijgen.

Je klaagzang in de Spits dat je onder invloed van coke en drank door je beste vriend verraden bent door toedoen van Peter R. snijdt dan ook helemaal geen hout.

Immers, je krijgt steeds de vrienden die je verdient,....wat aangeeft wat voor een zielig sujet je wel niet moet zijn, net als Joram trouwens.

Je verwijzing naar de states slaat al helemaal nergens op want daar zijn Bountyhunters en uitlokkingen schering en inslag, en volkomen legaal.

Maar al bij la heb je het er nog niet weens zo slecht vanaf gebracht,....de uitdrukking "zwak beschaaft" kan mijn inziens alleen maar worden gebezigd door een zwak begaafd iemand.

Anoniem zei

http://www.nwo-info.nl:80/2008/02/11/en-wat-als-joran-onschuldig-blijkt/

En wat als Joran onschuldig blijkt?
Gepost op maandag, 11 februari, 2008 om 19:48 door mr. drs. BOU.

In de Trouw van 8 februari heeft Harm Brouwer, voorzitter van het college van Procureurs Generaal, zich lovend uitgelaten over de scoop van PR: “Brouwer vindt dat Peter R. de Vries ’goed journalistiek werk’ heeft geleverd met de reportage waarin hij via een burgerinformant Joran van der Sloot liet praten over de verdwijning van Natalee Holloway. „De kritiek uit mediakringen op De Vries is behoorlijk hypocriet”, meent Brouwer. „Wat hij deed, is een logisch vervolg op een trend die al jaren aan de gang is. Hij is in vele opzichten een journalistieke vakman.” PR is uiteraard trots op dit compliment van de baas van het OM.

De Super PG vindt dat er in Nederland een breed maatschappelijk debat moet komen over de actieve rol van burgers bij de opsporing van misdrijven en verdachten. “We moeten ook niet vergeten dat het de burger al decennialang is toegestaan een ander bij een ’heterdaad’ aan te houden. Er is geen berechting voor te stellen zonder getuigen.” Twee maanden geleden deed HB een voorstel tot het afschaffen van het “Ne bis in idem.” Hij vond dat het OM iemand na een vrijspraak nogmaals zou moeten kunnen vervolgen. We hebben het daar al eens over gehad.

Daarna deed minister president Balkenende het op de TV nog eens dunnetjes over. Hij verklaarde in EenVandaag dat hij de uitzending van PR had gezien en deze had ervaren als boeiend, indringend en emotioneel. De kille manier waarop Joran had gesproken over de verdwijning van een meisje, vond JPB onwezenlijk en heel erg. Ook daar is PR natuurlijk trots op.

PR ging op tournee in de VS, maar zijn handlanger Patrick van der Eem werd de toegang tot dat land geweigerd. Het OM in Aruba maant de bevolking tot kalmte, de NOS-ombudsman klaagt over alle aandacht die PR voor zijn vrij inhoudsloze programma kreeg. Netwerk besteedde op 8 februari aandacht aan de jacht van de media op Joran en in Nova discussieerden Maurice de Hond en advocaat Oscar Hammerstein over de rol die burgers kunnen spelen bij de opsporing. Op internet circuleren intussen de doodsbedreigingen aan het adres van Joran, hij is sinds de uitzending van PR vogelvrij.

Laten we twee belangrijke zaken niet uit het oog verliezen:
Ten eerste: De manier waarop PR zijn Joran-show heeft ververvaardigd, is onrechtmatig. Professor Tak, strafrechtdeskundige van de Radboud Universiteit Nijmegen en voormalig officier van justitie, zette reeds op 4 februari vraagtekens bij de uitzending: “Als journalist heeft hij een geweldig verhaal gemaakt: hij heeft zeven miljoen mensen aan de buis gekluisterd.” Tak spreekt tegelijkertijd van ‘trial by media’. “Iedereen is ervan overtuigd dat Joran het heeft gedaan, maar er is geen hard bewijs.” PR heeft ook niet gezocht naar hard bewijs, hij heeft zelfs Daury niet even gevraagd naar zijn boot en zijn vaarbewijs.

De Utrechtse rechtspsycholoog professor Wagenaar hield op 7 februari een lezing over de waarde van de “bekentenis” van Joran. Volgens hem is deze waardeloos. “Mij zit dwars dat als er één iemand weet wat een bekentenis inhoudt en waard is, dan is dat Peter R. de Vries. Hij weet vanwege zijn vele uitzendingen over de zaak in Putten donders goed dat dit geen bekentenis is.” PR heeft de hele wereld welbewust een rad voor de ogen gedraaid!

Ten tweede: Er zijn er aanwijzingen dat Joran onschuldig is. Laten we eens kijken naar de feiten in de Holloway-zaak. Natalee is voor het laatst gezien op zondagavond 29 mei 2005, of liever op maandagmorgen, want zij verliet rond half twee een nachtclub, in gezelschap van Joran en zijn vrienden, Deepak and Satish Kalpoe. Ze werd vermist toen op maandag 30 mei de hele schoolklas terugvloog naar Alabama. De FBI arriveerde de volgende dag, op 1 juni reeds op Aruba.

Beth Twitty, de moeder van Natalee Holloway, vloog in een privé-vliegtuig naar Aruba. Ze zegt dat ze op 30 mei laat in de avond op Aruba aankwam, maar het blijkt dat het vliegtuig uren eerder arriveerde. Beth heeft toen dit affiche verspreid, met een oproep aan Natalee om haar moeder te bellen! Het werd al snel vervangen door een tweede affiche, dat boven dit artikel uit Aruba staat: Natalee is gekidnapt. In het Arubaanse artikel wordt geklaagd over sabotage van het onderzoek door de FBI.

Dan Young en Kelly Castillo zijn als privé-detectives ingeschakeld door Beth Twitty. Zij kwamen tot de conclusie dat Beth naar Aruba vloog, nog voor haar dochter vermist werd, omdat ze wist dat Natalee niet naar huis terug wilde. Ook zou zij hebben geweten dat Natalee na haar aankomst nog dagen lang in leven was. En het boek dat Beth in 2007 schreef, zou vol met leugens staan. Luister naar Dan Young, de video duurt een klein half uurtje.


Bekijk video in groter formaat
Joran werd gearresteerd op 9 juni 2005 en op 3 september vrijgelaten, na 96 dagen in voorarrest. Hij beweerde eerst dat hij Natalee had afgezet bij haar hotel, maar hij verklaarde later dat hij Natalee op het strand had achtergelaten na een vrijpartij. Na zijn vrijlating vertrok hij naar Nederland voor een HBO-opleiding, hij was toen 18 jaar oud. In de Amerikaanse media werden Joran en zijn vrienden door Beth intussen openlijk beschuldigd van gang-rape, zoals blijkt uit deze Nederlandse uitzending uit 2005.


Bekijk video in groter formaat
In november 2006 besteedde PR een extra lange uitzending aan de verdwijning van Natalee. Hij kreeg gedeeltelijke inzage in het politiedossier en denkt daarom dat hij alle details weet. PR wijst Joran aan als schuldig en vader Van der Sloot als medeplichtig aan de verdwijning van Natalee. Deze uitzending werd in 2007 twee maal herhaald en bereikte aldus miljoenen kijkers. Joran schreef intussen een boek over de zaak Holloway, terwijl Beth in de VS de media bleef bestoken met haar vermiste dochter. In strijd met wat later algemeen bekend werd, beweerde Beth dat Natalee zelfs nog maagd was toen ze door Joran en zijn vrienden werd verkracht. Het bewijs van die verkrachting bleek een verknipte tape van een interview met Deepak. De broers eisen nu een aanzienlijke schadevergoeding.

Op 5 juli 2007 heeft Netwerk een reportage uitgezonden over de zaak Holloway. Renee Gielen interviewde de bij het onderzoek betrokken politiecommissaris Gerold Dompig. Ze praatte ook met een aantal mensen die de familie Holloway goed kenden, zoals Julia Renfro, hoofdredactrice van het dagblad Aruba Today. Volgens de geïnterviewden heeft de familie Holloway direct na de vermissing van Natalee een ambulancevliegtuigje over laten komen uit de Verenigde Staten. Zonder dat de Arubaanse autoriteiten het wisten, heeft dit dagenlang op het vliegveld staan wachten, om Natalee in het geheim van het eiland af te halen, zodra ze zou opduiken. Natalee zou verslaafd zijn en de familie wilde geen schandaal. Na het zien van deze uitzending, kan men zich slechts afvragen: En wat als Joran onschuldig is? Peter R., Harm B. en Jan Peter B., wie biedt hem als eerste excuses aan?

Anoniem zei

Mensen, kijk eens naar de fotocollage van de prom foto van ‘Natalee’ en de zoon van Ennis naast de sportwagen. Wat blijkt nu: Natalee was helemaal niet degene die op de foto staat, maar degene die links op de groepsfoto staat. Dit is - wat mij betreft - het bewijs dat er heel rare dingen mis zijn met de familie van het meisje. Renee Gielen heeft via de taxichauffeuse Trina boven water gekregen dat Natalee in een rehab heeft gezeten (vertelde Jug aan Mitch Ennis in haar taxi). Voila, in april/mei zat deze Natalee in een rehab instelling… kijk en huiver.. zij is in de prom foto geshopt.. (zie de link)
http://www.refugeesunleashed.net/about13519-0-asc-1150.html

Anoniem zei

dit zijn allemaal reacties van de trollen van renee gielen die ingehuurd is door Pa vd Sloot
nooit en te nimmer geloven dus !

Anoniem zei

Goed geschreven Joran! Leuk dat je denkt hier mee weg te komen!

JORAN VD SLOOT BURN IN HELL!!!!!!!!

Anoniem zei

http://www.geschichteinchronologie.com/eu/holland/Joran-van-der-Sloot-kan-de-moordenaar-niet-in-Lima-2010-chron-en-analyse.html