zaterdag, januari 19, 2008

Marrakech- Jardin Majorelle

Op Aid el Kebir werden we wakker van een ongelooflijke knoflookstank. Op deze feestdag wordt gevierd dat Abraham bereid was zijn zoon te offeren. Omdat niet elke familie een zoon heeft en er anders weinig overblijven, slacht elke familie dan maar een ram om het offerfeest te vieren. Vanaf het balkon van onze kamer zagen we hoe er een bij de buren gevild werd. Verder viel er weinig van het offerfeest te zien dan hier en daar wat bloed op straat en veel kinderen waren aan het voetballen met een schapenkop . Wel was er op de Djemaa el Fna een speciale toeristenfuik ingericht waar ze diepvries sate aanprezen voor Bloody delicious food. Wij hebben dan maar gegeten bij hotel Alamay in Gueliz, dat is een echte aanrader; twee bejaarde mannetjes serveren er heerlijk eten.

Ook hebben we deze feestdag voor het eerst in een Marokkaanse Petit Taxi gezeten, dit lijkt de Marokkaanse variant van bungee jumpen te zijn. Dat het verkeer in Marrakech gevaarlijk is lazen we ook in de Jardin Majorelle; de schilder kreeg in 1960 al een ernstig verkeersongeval in Marrakech, waaraan hij na een poging tot herstel in Frankrijk overleden is. De tuinen zijn prachtig, helaas was het museum dicht. De tuin en het gebouw zijn nu eigendom van Yves Saint Laurent en in het museum schijnt zijn prive-collectie Noord-Afrikaanse kunst te staan met ook nog een zaaltje met werken van Majorelle.

We sloten de dag af met een drankje in de hotelbar, alwaar we de barmanager als een blok in slaap zagen vallen, maar dat was ook wel verdiend na een dag keihard TV kijken.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: