donderdag, december 08, 2005

De Wilde Werkweer

Al is het ontzettend ergerniswekkend, de akties van de brandweer zijn niet onterecht.
Ambtenaren met fysiek zware beroepen, zoals bij de brandweer of op ambulances, konden tot nog toe op hun 55e met pensioen door de flo-regeling. Volgens aangepaste fiscale wetgeving mag dit niet meer in 2006, waardoor de vakbonden en werkgevers gedwongen waren om de regeling af te schaffen en een andere voorziening te treffen.

Buiten dat het voor de brandweermannen ongewenst is, is het voor de burgers natuurlijk ook niet wenselijk. Hoe zou je je voelen als je daar gillend uit het raam hangt op de bovenste verdieping van een hoog gebouw, met klauwende vlammen in je rug, en in de verte zie je een bejaarde brandweerman met jicht de trap op strompelen?
Ik vind het voor een brandweerman van 55 + mooi genoeg om thuis de barbecue of openhaard te blussen.
De actie komt helaas te laat, de eerste rode rollators met zwaailicht zijn al opgeleverd.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is wel een hele overgang. Op 55 je stoere pak en helm inruilen voor een lappen deken en een bak geraniums om je achter te verschuilen terwijl je de buren begluurd. Geef mijn portie maar aan de kat.

Erika Koukos zei

Dat worden dan van die bejaarden die overal ongevraagd brandpreventie adviezen gaan geven.

Anoniem zei

gewoon afschaffen die zooi en het leger inzetten bj brand

Erika Koukos zei

Ook daar gaan ze vroeg met pensioen, bovendien worden die allemaal uitgezonden en zitten wij hier mooi met brand.

Anoniem zei

Misschien kunnen ze de leeftijdsgrens m.b.t.het werven van nieuwe brandweerlieden, verlagen.Alle jongens vanaf 5 jaar mogen dan bij de brandweer (meestal willen ze dat ook zo graag op die leeftijd).Op deze wijze zouden ze op hun 55. makkelijk met pensioen kunnen.

Erika Koukos zei

Oh ja, dan sta je daar gillend bovenin een hoog gebouw en dan zie je daar een welp met zijn speelgoed de trapm opklimmen, dat klinkt heel hoopgevend.