woensdag, december 28, 2005

How deep is your dip?

SCHEEMDA - De werknemers van metaalbedrijf Hoza in het Groningse Scheemda moeten voortaan met een minimale snelheid van vijf kilometer per uur door het kantoor lopen. Het is daarbij verboden om de handen in de zakken te hebben. Hoe zouden ze dat gaan meten?
Werknemers die langzamer lopen, moeten verplicht eens per week onder begeleiding de sportschool bezoeken. De werknemers mogen alleen in hun pauze van hun plaats om naar het toilet te gaan. Je zult maar een blaasonsteking hebben!
Om eventuele dorst te lessen krijgen de medewerkers 's ochtends een halve liter mineraalwater uitgereikt waar ze de hele dag mee moeten doen.

Natuurlijk erg gezond, maar wel een dictatoriaal regime, waar ze kennelijk liever robots willen dan echte mensen. Mocht je bovenstaande wel aanspreken: ze hebben nog een vacature voor een actieve accountmanager m/v Let voor op het woord "actieve".
Verder staat er in de bedrijfsomschrijving: "Innovatie en flexibiliteit staan hoog in het vaandel". Dat geldt duidelijk niet voor de werknemers. Voor een dip hoef je bij dit bedrijf niet tot 16.00 uur te wachten.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

misscien moeten ze beter naar een hyperactieve accountmenagers moeten zoeken...

Anoniem zei

vast zo een yuppenbedrijfssfeertje waar het belangrijker is om druk te doen dan om daadwerkelijk te presteren.

wat zij daar nodig hebben is een ADHD-manager. Maar dan als afkorting van All Dagen Heel Druk.

Erika Koukos zei

Maar daar wordt je wel dorstig van, dan is een halve liter water niet genoeg. Maar ja, drink je meer dan mag je weer niet naar het toilet.

Anoniem zei

Inderaad, een halve liter water per dag is crimineel weinig, bij ons op het werk wordt aangeraden om 2 liter per dag te drinken en inderdaad ook vaak te sporten, maar dat is geheel vrijblijvend.

Er is de hele dag een onbeperkte voorraad fruit en drank beschikbaar en wij worden elke week verwend met een massage. Zo kan het dus ook...en ik kan jullie verzekeren dat wij allemaal met plezier een stuk harder lopen dan 5 km/uur.

Ieder bedrijf krijgt de meewerkers die het verdient en dat geldt omgekeerd ook, dus ik kan mij al voorstelen dat alleen echte losers bij een bedrijf als Hoza willen blijven werken.

Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit van je personeel ook de kwaliteit van het eindproduct Dus de curator kan binnenkort weer zijn zakken gaan vullen.

Erika Koukos zei

Helemaal waar Kabboli, je oogst wat je zaait.