donderdag, december 22, 2005

Kerstpaus

Gisteren schrokken de gelovigen op het Sint Pieterplein in Rome zich een ongeluk, toen daar niet de paus verscheen, maar de kerstman.
Verwarrend was dat het toch paus Benedictus XVI bleek te zijn, verkleed als kerstman.
Hij riep woensdag in zijn toespraak op meer aandacht te besteden aan de religieuze achtergrond van het kerstfeest in plaats van aan de wereldlijke kerstman. Vreemd dat hij zich dan juist als onze gulle vriend moest verkleden.

Volgens het Vaticaan was hij niet verkleed als kerstman, Benedictus had eens diep in de modekist van het Vaticaan gekeken en daar deze muts gevonden. Het blijkt een Kamauro te zijn, een zeldzame kerstkap uit de middeleeuwen. De Kamauro was de niet-liturgische hoofdbedekking van de paus.
Ik ben benieuwd wat er nog meer uit die kist gaat komen, een paashaaspak? een carnavalspak? We zullen het zien, verrassend is hij wel die Benedictus.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja verrassen blijven zij zeker in dat vaticaan, eerst jatten ze kerst van de Germanen, vervolgens willen ze Harry Potter verbieden en nu hebben het pakje van de kerstman ook nog geript.

Volgende zet is waarschijnlijk dat zij Durex opkopen en de voorraden vernietigen om zo naast de blijde boodschap ook Aids verder te verspreiden.

Erika Koukos zei

Is misscjien ook een leuke hoofdbedekking?

Anoniem zei

Pimp your pope!

Anoniem zei

dat is nou een typische Duitser...
met een kersttic...die denkt dat de negatieve aandacht toch nog beter is dan geen aandacht...Bedankt voor de aandacht.die kist van paus is misschien de vermomde pandora`s doos..dus wie weet wat daaruit nog...uitdruipt...

Erika Koukos zei

Ik ben heel benieuwd wat er nog uit de doos gaat komen, we houden het in de gaten!

Anoniem zei

@Erika

"Is misscjien ook een leuke hoofdbedekking?"

een kapopeje??

Vraag maar aan die Belg van je wat het betekend.