vrijdag, december 16, 2005

IJskappen

Is er sprake van opwarming van de aarde? Er zijn hier vele theorieen over. Nu ben ik , in tegenstelling tot Edmond Ofner, nog niet op de Noordpool geweest, en heb dus de dikte van de ijskappen niet gemeten.

Thuis echter is hier zeker geen sprake van, gezien de metersdikke ijskap die zich ontwikkeld heeft in onze vriezer. Het ontdooien van de vriezer is een klusje dat hoogst zelden wordt uitgevoerd bij ons, dit voornamelijk door het feit dat deze altijd vol zit en het dus nooit het juiste moment is om dit te doen. Gelukkig hebben wij een vriezer die zelf nadenkt; vannacht kwam er de laatste ijspegel die de vriezer deed overlopen en daarom heeft de vriezer , als teken dat het tijd is, gewoon de deur opengezet. Vanochtend hebben wij de natuurramp nog even geprobeerd te bedwingen door met een kaasschaaf de ijskappen wat bij te werken, maar er is geen ontkomen aan: de vriezer moet worden ontdooid vandaag.
Vooral de voorraad ijsjes is gigantisch en ik zal daarom de hele dag ijsjes moeten eten, normaal doe ik dat graag maar nu het verplicht is voel ik de misselijkheid al opkomen. Vanavond zullen wij een maaltijd eten van diepvriesgroente en diverse bladerdeeghapjes.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Vriezer ontdooien is een leuk klusje dat ik voor de "kerstvacantie" bewaard heb.Tot die tijd, (heb ik precies uitgerekend,)
hebben wij onze alle voedselvooraad op.Ik heb besloten met lege\schone vriezer het nieuwe jaar in...dan onthoud ik tenminste wanneer ik hem voor het laatst heb schoongemaakt.Wij gaan dus van de schone vriezer beginnen...

Anoniem zei

Ik vrees dat wij de planning niet gaan halen...de ijsjes zijn nog steeds niet op. Voor wie zich geroepen voelt,..ijsjes zijn nu gratis af te halen want morgen worden zij vernietigd.

Anoniem zei

zijn dat afhaal ijsjes of kunnen ze ook bezorgd worden?
en hoe zit dat met bladerdeeg hapjes?Hebben jullie die ook in aanbieding?

Erika Koukos zei

@Milanka
Wij hebben gistern als diner alle bladerdeeghapjes opgegeten. Teven s toch nog wat ijsjes, zodat er vrijwel niet meer over is. Bandaag gaat het ontdooi feest dus beginnen. Ik denk dat ik het volgend jaar maar op jouw manier aanpak, handig.

Anoniem zei

Dat is puur toevallig dat het ontdooiprobleem bij mij zo handig wordt opgelost...Trouwens ik praat al een half jaar dat ik mijn vriezer eindelijk een goede beurt zou moeten geven...

Anoniem zei

waren de ijsjes lekker?

Erika Koukos zei

Ja hoor, de ijsjes waren lekker. Nu liggen er weer nieuwe in een schone vriezer. Heerlijk, als je het eenmaal hebt anagepakt dan geeft zoiets toch een goed gevoel.

Anoniem zei

jazeker.