vrijdag, februari 27, 2009

Religie of psychiatrie?

Leden van de fanatieke (en zieke) Amerikaanse Westboro Baptist Church kondigen aan uitvaarten te verstoren van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk bij Schiphol. Zij zijn ervan overtuigd dat de crash een straf is van God voor het homovriendelijke Nederland.

Op hun website kun je kijken welke landen op de wereld zij nog meer haten (veel). Door op een wereldkaart de rode gedeelten aan te klikken kun je kijken waarom ze dat land haten, of naar hun zeggen is het God die die landen haat. Voor Nederland valt daar te lezen dat het de "filthiest country in te world" is. (U zijt gewaarschuwd!).

De (gelukkig) kleine antihomokerk uit Kansas staat bekend voor het verstoren van uitvaarten van Amerikaanse soldaten die zijn omgekomen in Irak. Ook hun dood zou een straf zijn vanwege Gods woede over homoseksualiteit. Vorige week kondigde de Britse regering aan kerkleider Fred Phelps de toegang tot het land te ontzeggen als hij zou proberen Groot-Brittannië binnen te komen.
De aankondiging van het verstoren van de uitvaarten wordt voorafgegaan en beëindigd met de tekst dat God Nederland haat. Phelps heeft enkele tientallen aanhangers. Zij verstoorden eerder ook de uitvaarten van de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001.

Mijns inziens zijn dit zwaar gestoorden, en is het beter dat Phelps zich onmiddellijk onder psychiatrische behandeling stelt.

Geen opmerkingen: