dinsdag, februari 17, 2009

Deurne; iedereen welkom

Al heeft de eigenaar van café ‘t Koepeltje jarenlang beleggers bedrogen en voor 10 miljoen opgelicht, Deurne is best een leuke plaats. De eigenaar van ’t Koepeltje bleek ook helemaal geen door en door slechte man, hij heeft na het ineenstorten van de beleggingen dan ook de hand aan zichzelf geslagen.

Na leuk gewinkeld te hebben, en zowaar in de weinige winkels die er zijn nog wat koopjes op de kop te hebben getikt, bezochten wij Beekman & Beekman, met een prachtig interieur. Wel had er onlangs iets merkwaardigs plaatsgevonden, want er hing een bordje onder aan de trap dat de rookruimte (helemaal boven met een open balustrade) gesloten was wegens wangedrag. Het was ons niet duidelijk of dit ging om slechte beleggingen of dat er iemand al rokend naar beneden was gesprongen. Gezien het taalprobleem hebben wij dit maar niet verder onderzocht.

Deurne geeft eenieder een welkom gevoel, ook de eerste allochtoon was er al vrolijk loempia’s aan het bakken, gebroederlijk achter Toon Kortooms, de befaamde streekroman schrijver uit Deurne. Het was dan ook jammer dat wij alweer snel richting klooster moesten vertrekken, wij hadden ons er best nog een paar dagen vermaakt.

Geen opmerkingen: