zaterdag, februari 21, 2009

Griekse verjaardag

Wallie van onze geliefde Griek Pallas Athene, werd gisteravond 30 jaar. Erg jong nog dus, zeg ik nu, toen het bij mijzelf, lang geleden, zo ver was had ik er slapeloze nachten van.
Nu ook want Wallie en Maria konden natuurlijk pas weg nadat het restaurant gesloten was. Het feest werd in Anno Almere gevierd. Niet onze eerste keuze, maar dat komt meer doordat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers twee jubileum-overgangen van ons weg ligt. Dat laatste viel overigens mee, er waren wel mensen die nog dubbel zo oud waren als wij en toch nog plezier hadden. Dat kwam niet in de laatste plaats door de muziek, die meer uit onze jeugd was.

Maria had voor de surprise party een hoekje van Anno gehuurd op een soort verhoging. Zo'n hoekje is inclusief breedgeschouderde security die iedereen die het hoekje bestijgt een knalgroen all-inclusive bandje geeft. De verhoging was van metaal en helemaal open, zodat dit ten opzichte van de overige Anno bezoekers een soort eerste klas gevoel geeft.
Dat dit hoekje open was en verhoogd bracht met zich mee dat je gemakkelijk herkend werd. Dit had direct tot gevolg dat de, niet op de verjaardag uitgenodigde, Grieken van concurrerend restaurant Yamas ons zagen (en die concurrentie strijd tussen Grieken is enorm in Almere). Al keken de concurrent Grieken ons wat vreemd aan, ze lieten zich niet kennen en kwamen heel sportief toch naar ons toe, om ons door de barricades heen te kussen en handen te geven. Wel moesten wij uitkijken niet uit de zaak gezet te worden, daar in Anno een samenscholingsverbod geldt.

Al bij al was het een leuke afsluiting van de avond/ nacht. Anno valt eigenlijk best wel mee. Uitgaan in Almere is echt leuk geworden en dankzij het strenge deurbeleid en de overal zichtbaar aanwezige politie, is de Grote Markt ook nog eens een heel veilig gebied geworden om uit te gaan.

Geen opmerkingen: