woensdag, februari 11, 2009

Happy Valentine in Sudan

Valentijnsdag is niet voor iedereen weggelegd. In Soedan wordt deelname aan dit “verderfelijke” fenomeen door moslimgeleerden ten sterkste afgeraden.

De geleerden vinden het een westerse institutie die koppels gemakkelijk op het slechte pad kan brengen. (maar van welke westerse institutie vinden zij dat eigenlijk niet?). Wat is er nu zo gevaarlijk aan Valentijntje? De grootste angst blijkt te zitten in romantische samenkomsten in parken, en ja gezegd moet worden dat wij daar in het westen,bij deze temperaturen, geen last van hebben. Tevens vinden de moslimgeleerden al de cadeautjes en kaarten zonde van het geld, zij zien liever dat de stelletjes dit geld sparen voor hun huwelijk.
Degenen die de romantische dag toch willen vieren zullen niet gestenigd worden, wel moeten ze in parken en restaurants op gepaste (zo ver mogelijke) afstand van elkaar blijven, kussen en handjes vast houden is ten strengste verboden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het blijft ook lastig Valentijn vieren voor een moslim. Wat geef je een geit cadeau?...een lekkere bos bloemen misschien??