maandag, oktober 17, 2005

Bali

Ga je naar Bali en ontmoet je de man of vrouw van je leven, bezint eer ge begint. Nieuwe regels in Indonesie maken het uiterst moeilijk voor een westerling nog met iemand van daar te trouwen. Om te beginnen moet je 50.000 dollar storten bij een plaatselijke bank, dit alvast uit voorzorg mocht het huwelijk mislopen. Aangezien niet iedereen dit heeft is het aantal ongehuwde, alleenstaande moeders met een kind van een westerse man de laatste tijd aanzienlijk gestegen. Mocht de man wel genoeg gespaard hebben, dan zijn er nog diverse problemen voor het kind, het kind uit een gemengd huwelijk blijft namelijk een buitenlandse status houden.

Mocht je als man een Balinese vrouw zwanger hebben gemaakt dan kun je gelukkig nog wel wat geld besparen van de kapper, want de vader laat zijn haar groeien tijdens de zwangerschap, het mag pas weer geknipt worden als de navelstreng eraf valt rond een week na de geboorte. Het leven kan dan zijn gewone gang weer gaan.De navelstreng wordt ingepakt in gevlochten palmblad, samen met verschillende kruiden en aan de voet van de wieg neergelegd.

Daarnaast moet je vloeiend Bahasa spreken, niet onoverkomelijk maar toch iets om alvast mee te beginnen mocht je plannen in die richting hebben.

Mocht je daarna het leven niet laten door een bom of tsunami dan zul je af en toe toch eens gebruik moeten maken van een badkamer. Neem dan ook flink wat geld mee voor een luxe huis, want een normaal huis heeft een bak met helder water met een pollepel en daarnaast een gat in de grond, tenminste in de bergen. In de stad of of een zichzelf respekterende desa hebben ze een pot, maar nog steeds is daarnaast die bak met water en die pollepel.

Een frustratie blijft je eventuele kind bespaard: je bord hoef je nooit leeg te eten; dit staat namelijk niet netjes, dan denkt de gastvrouw/heer dat je niet genoeg hebt gekregen. Dat is ook wel wat voor mij want ik eet wel vaak maar er blijft vaak veel liggen, hier krijg ik daar altijd veel commentaar op.
Neem geen vloerbedekking in je huis, of nodig geen mensen uit. Het is namelijk ook gewoonte om wat eten en drinken op de vloer te gooien voor de boze geesten.

Ik ben echt blij dat ik voor een Belg heb gekozen, hierdoor blijven mij toch heel wat ongemakken bespaard!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig weet je niets over de Ukraine te vertellen :)

Maar, wat heeft die 9koppige Hydra er mee te maken?

Wel weer een leuk stukje trouwens.

Erika Koukos zei

Hydra is de 9-koppige slang die Hercules moest doden als 1 van zijn 12 werken. Telkens dat Hercules een kop afsloeg, groeiden er 2 in de plaats. Hercules redde zich eruit door zijn neef de stomp van elke afgehouwen nek dicht te laten branden waardoor er geen nieuwe koppen meer konden groeien.

Dus.....?
ik begrijp het echt niet 9 koppige hydra?

Pas op, want ik ben ook in de Ukraine geweest.

Anoniem zei

Geen kwaad woord over de Ukraine!!!!!

Anoniem zei

Wij kampen met zure regen, klimaatveranderingen en ozonlagen die verdwijnen.
Neen, dit zou ons bespaard zijn gebleven als we in navolging van Frankrijk de grote wijsheid uit de Ukraine hadden gevolgd; nl kernenergie.

Nu zegt men,’hé, dat is toch levensgevaarlijk’?
Qua afval niet noemenswaardig; 1 vat per jaar per centrale.
Maar hoe zit het dan met de andere gevaren? Zoals een “ MeltDown “.
Tot nu toe heeft dit in geen van de centrales in Frankrijk plaats gevonden.
Voor zoiets moet je in de Ukraine zijn, maar daar kunnen ze toch niets aan doen!
Daar woont god niet, die leeft nu eenmaal in Frankrijk en niemand bevuilt zijn eigen nest.

Als wij Nederlanders een beter klimaat willen en goedkopere energie dan stel ik voor dat we al onze energiecentrales gaan vervangen voor kerncentrales. Deze plaatsen we dan in Staphorst, Tholen en last but not least in Kampen.

Ook al stijgt men daar niet erg ver boven het IQ ven de gemiddelde Ukrainer uit, men heeft tenminste God aan hun zijde.

Don’t worry be happy .

Erika Koukos zei

Maar Kampen is niet ver genoeg van Almere. Sterker nog, er zijn Almeerders met connecties in Kampen. Tholen ligt te dicht bij Bergen op Zoom, Staphorst is de enige optie. In geval van een ramp maakt het niet uit natuurlijk, dan zal er geen god meer te hulp schieten vrees ik.