donderdag, oktober 20, 2005

Om alle vooroordelen nog maar eens te bevestigen

Hoe leer je een Duitser zwemmen?


8 opmerkingen:

Anoniem zei

wat mij betreft moet je ze helemaal
niet leren zwemmen.laat ze maar verzuipen.

Erika Koukos zei

Dat is erg slecht voor onze export, er is nl. heel veel uitvoer naar onze oosterburen.

Dus....anonymous woont niet in het oosten van Nederland....of heeft in ieder geval niest met Duitsers....

Anoniem zei

ik woon in Almere, maar heb aangeboren afkeer tot Duitsers (zit in mijn genen),als ik ze maar hoor blaffen...Aan de andere kant geef ik toe dat ze enorm hebben bijgedragen (dus niet de duitsers als volk, maar 10% er van)aan onze west europese kulturele erfgoed.alhoewel 5% van die 10% waren geassimileerde Joden.en wat handel betreft, ze boffen toch met ons,dat we met hun willen handelen, maar handel is handel vereist gelukkig geen emotionele betrokkenheid.(alleen soort economische afhankelijkheid,en daar zijn de nederlanders aan gewend.groetjes annonymke

Erika Koukos zei

Mij is vroeger ook altijd aangeleerd dat Duitsers slecht zijn, dit m.n. door mijn oma die de oorlog nog meegemaakt had. Nu probeer ik altijd het objectief te beoordelen en geen enkele bevolkingsgroep af te keuren in zijn geheel. Als ik ze tegen kom in het buitenland lukt dat niet erg, want dan hebben ze vaak een grote mond, maar in Duitsland zelf vind ik dat ze over het algemeen erg aardig zijn.

Anoniem zei

ja je hebt gelijk, sommige Duitsers kunnen wel effe aardig doen...maar meestal duurt het niet lang voordat ze door de mand vallen.en dan pas komt het aapje uit de mouw...en ze laten je voelen dat ze toch wat meer dan jij waard zijn.

Erika Koukos zei

Dat is inderdaad erg, mensen die denken dat ze meer waard zijn en denken dat zij meer rechten hebben dan andere mensen. Dit terwijl wij allemaal naakt geboren worden en ook allemaal dood gaan zonder onderscheid.
Ik heb eens een Duitser meegemaakt in Israel op het strand, ik lag de hele dag al op een ligstoel en die Duitser kwam plotseling naar mij toe en zei dat het zijn stoel was en ik er af moest! Ik was woest en bleef natuurlijk gewoon liggen, ging die Duitser een meter van mij af liggen in een andere stoel mij boos aan liggen kijken d ehele dag. Dat is toch niet te geloven?

Anoniem zei

ik heb ook nare ervaringen met dat volk opgedaan.de laatste had nog afgelopen zomer plaatsgevonden.wij waren op de terugweg naar nederland en we moesten een uur of 4 wachten in een grote duitse overstapcentrum (ik wil liever geen namen noemen),wachten op een bus naar a`dam.het was 4 uur s`ochtends en we verveelden ons een beetje.en als je je verveelt ga je meestal eerst heen en weer lopen, daarna ga je wat eten, dan weer lopen, naar de wc,eten en zo...op het gegeven moment ging een lichtje branden in het huisje waarop allerlei reclames op stonden zoals bvb ook die van eurolines...en die zochten wij.dus we gingen aan de dikke meneer die in het huisje zat, vriendelijk vragen of hij het wist om hoe laat onze bus aan zou komen en waar stopt ie precies...de dikke meneer ging verschrikkelijk te keer :wat denken we niet dat hij is,hij verstrekt geen info over de vertrektijden van de bussen hij is een parkwachter... toen dacht ik bij mijzelf :nou
jou krijg ik nog dikke zwijn.ik had van mijn tante heel lekkere koekjes voor onderweg meegekregen ,maar die waren helemaal verkruimeld, en ik wachte tot die dikzak naar de wc ging en toen stuurde ik mijn zoon om die lekkere kruimels aan de duiven te voeren.wij zaten de hele tijd wat onschuldig rond te kijken maar het geval wilde dat er een ongelukkige medemens ingewikkeld in zijn slaapzak ongeschoren met een mok koffie in zijn hand naar die lieve duiven (die net met z`n allen feestelijke kruimels van de koekjes gebakken met veel boter en liefde ,aten)stond te kijken toen kreeg die arme man de hele galblaas inhoud van de parkwachter over zich heen ...urenlang bleef die "nette ubermansch" ruzie maken met onze gevleuglde vogelvrienden, zwaaiend en schreuwend maakte hij alles weer sterielduits schoon...wij verveelden ons niet meer...de tijd ging snel voorbij. mij zoontje liet nog een paar scheetjes terloops met een mededeling ;mam voordat we weggaan wil ik nog effe die schone duitse lucht vervuilen...

Erika Koukos zei

Hahahaha!
Ja dat is dus het type van het ergste soort, die zijn er ook.
Ach ja, ik denk gewoon ook dat je als persoon bij bepaalde mensen wel en niet past. Ik pas niet bij dat soort mensen, mensen die denken dat de hele wereld van hen is en dat ze iedereen kunnen commanderen. Ik begrijp niet zo goed wat die mensen bezielt. Maar als ze dan zo doen kunnen ze het krijgen ook dan zou ik ook zo gaan etteren.
Jammer dat sommige mensen het een ander zo moeilijk moeten maken, wij zij allemaal maar kort op de wereld laten wij er dan samen het beste van maken.