dinsdag, oktober 04, 2005

Telendos 2


Doordat Telendos zo geisoleerd is en mensen geen internet hebben, geen kabeltelevisie etc. zien zij weinig van de wereld. Het is niet dat iemand daar een probleem mee heeft hoor, in hun hoofd hebben de mensen van Telendos namelijk een heel duidelijk wereldbeeld. Een wereldbeeld naar hun eigen idee en werkelijkheid. Een erg hardnekkig beeld ook, zij willen van de echte werkelijkheid niets horen. Zoals zij denken dat het is, zo is het, en niet anders. Soms kan dit wel tot grote teleurstellingen leiden, bijvoorbeeld als zo,n beeld in hoogsteigen persoon op Telendos arriveert.


Op een avond was alles bij Maki en Niki in de hoogste staat van paraatheid. Er werd muziek gemaakt, er waren hapjes, er was drank en iedereen werd verzocht niet meer weg te gaan daar er om 24.00 uur een wereldberoemde gast met de laatste boot zou arriveren. De hele avond zat de familie zenuwachtig op hun stoel te schuifelen. Niki liep elk half uur naar boven om nogmaals de kamer voor de beroemdheid te inspecteren. Zo gauw Niki even op een stoel zat vertelde zij over de beroemde gast, er zou een wereldberoemde operazangers uit Wenen komen en zij zou 2 weken blijven. Het leek alsof Niki haar erg goed kende, ze kon niet stoppen om te vertellen hoe mooi deze vrouw was en dat ze altijd gekleed was in een groot, lang glimmend gewaad met grote hoeden en de meest fantastische kapsels met veren. Zoiets prachtigs hadden wij vast nog nooit gezien. Niki was apentrots dat deze Diva haar pension had uitgekozen voor een verblijf. Vreemde was wel dat niemand de naam van deze beroemdheid wist. Het was alleen bekend dat zij er nu wel weer prachtig uit zou zien. Met een gelukzalige glimlach fantaseerde Niki over de prachtige lange en vooral glimmende jurk die deze vrouw aan zou hebben. Bezorgd vroegen wij ons af hoe de prachtige gewaden, en vooral het bijzondere kapsel met veren, er uit zouden zien na een boottocht op een visserskotter. Maar dat was volgens Niki geen probleem want zij had al geregeld dat de grootste boot haar zou varen. Tevens zat de hele familie al klaar om al haar bagage van de boot te kunnen dragen.

Om 24.00 uur stond de hele familie eensgezind en zenuwachtig op om zich naar de boot te snellen. Wij zaten op het puntje van onze stoel van nieuwsgierigheid, want welke operazangeres zou nu in haar vrije tijd in operakostuums op vakantie gaan?
En daar kwamen ze hoor, een oude vrouw in een joggingpak, Maki ernaast met 1 oude weekendtas en de rest van de familie teleurgesteld erachteraan. Tevens bleek de dame alleen Duits te spreken en bij gebrek aan kennis van de Duitse taal kon de familie dus nauwelijks met haar converseren.
Ach ja, soms is de voorbereiding leuker dan de gelegenheid zelf, dat heeft vooral Niki aan den lijve ondervonden. Ook de beroemdheid had het zich waarschijnlijk anders voorgesteld want die vertrok na 4 dagen met stille trom.

Gastenboek voor Baardwijk's Worldview

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Erika,

Ik heb jullie verhalen over Telendos gelezen. Wij hopen er deze zomer na toe te gaan voor een echte uitrust- en leesvakantie. Kun jij mij misschien vertellen hoe groot (of hoe klein!) het eiland is? Dat kunnen we eigenlijk nergens vinden.

Groeten,
Wilma de Wit
wilma_de_wit@ziggo.nl