vrijdag, oktober 14, 2005

Odysseus
















Telendos heeft geen bezienswaardigheden. Die zouden ze wel kunnen hebben maar niemand lijkt ze te zien. Er zijn oude ruines en oude Romeinse baden, maar deze worden gebruikt als vuilstort, dit omdat ze voor de inwoners onzichtbaar lijken. Vreemde is dat het ze erg dwars zit dat er geen bezienswaardigheden van belang zijn. Met de bezienswaardigheden onder handbereik hebben ze eindeloos nagedacht en vergaderd maar nee hoor er was niets, dat moest hen weer treffen.

Gelukkig heeft Yiannis dit jaar een ezel gekocht, de ezel kreeg een mooie plaats naast zijn woning op de berg. Het leek een leuk huisdier en Yiannis voerde hem elke dag met liefde. Totdat hij de ezel een winterwortel voerde, de ezel begon een oorverdovend lawaai te produceren. Dit was geen gewoon balken, het was een geluid als van een scheepshoorn en dit enkele minuten lang. Het is zo'n hard geluid dat iedereen van het hele eiland gewekt wordt uit hun overpeinzingen. Echt waar, ze horen het zelfs op Kalymnos. Yiannis was blij verrast, dit bleek een wonderezel te zijn! En met de wonderezel zou er nu toch echt een bezienswaardigheid (meer een gehoortergende) bezienswaardigheid zijn op Telendos. Yiannis gaf zijn ezel direct de naam Odysseus en deed hem een ketting aan.

Odysseus bleef ook niet onopgemerkt (dat is ook niet mogelijk met zulk lawaai) en al gauw kwamen er maar liefst 3 cameraploegen naar Telendos om een reportage te maken over bijzondere Odysseus. Dit was een groot succes want de ezel laat zich bij iedere wortel luid horen. Zo kwam Telendos deze zomer maar liefst 3 keer op de televisie in Griekenland en is iedereen ezelentrots op Odysseus. Odysseus werd zelfs volledig aangekleed en zo prijkt zijn foto nu zelfs al op t-shirts. Het zal niet lang duren of de eerste pelgrims zullen hem een bezoek brengen. Yiannis heeft zijn boot al geverfd en gepoetst om al deze stromen bezoekers over te kunnen zetten.

Of de ezel nu bijzonder is of heel gewoon, feit is wel dat je gedurende de dag precies kunt horen wat Odysseus te eten krijgt. Het lijkt een zeer harde scheepshoorn van een schip in nood. Wij hebben Odysseus ook bezocht, natuurlijk met een winterwortel in de hand, en inderdaad zo gauw hij de wortel ziet begint het. Als je naast hem staat is het zo hard dat je bijna van de berg valt van schrik. Verder hebben wij er niets bijzonders aan kunnen ontdekken, zo gauw de wortel op is is het weer een heel gewone ezel volgens mij, maar zeg dat maar niet, dat zou nu bijna godslastering zijn op Telendos.



1 opmerking:

Anoniem zei

Je blijft verassen met leuke stukjes. Zelfs van een ezel weet jij nog een volbloed te maken.... Bundelen die stukjes!