zaterdag, oktober 28, 2006

Art Food Drinks

Gisteren zijn wij samen met Raed en Zeina uitgenodigd door Bilal Chahal om in zijn nieuwe restaurant BHIP (Keizersgracht Amsterdam) te komen eten.
Bij binnenkomst zagen wij een trendy, chic en toch gezellig restaurant. Het ziet er prachtig uit, maar aangezien ik zelf geen goede fotograaf ben kun je dat beter zelf gaan ervaren.
Het interieur is ontworpen door de vriend van Bilal, Hendrik Pieter die binnenhuisarchitect is (uit de voornamen van Bilal en HP is de naam ontstaan).

Bilal is een uitstekend gastheer wat ook zeker bijdraagt aan de persoonlijke sfeer, je voelt je echt welkom. Met veel enthousiasme vertelt hij over de gerechten en ondertussen zorgt hij dat het zijn gasten aan niets ontbreekt.
Bilal is Libanees, opgegroeid op Curacao en nu al weer jaren in Nederland. Eigenlijk is Bilal kunstenaar en ook zijn keukenpersoneel doet allemaal wel iets in de kunst, dit was zeker te zien aan de presentatie van het eten, wat allemaal kunststukjes op zich waren.

Art
Er hangt nu al kunst van o.a. Raed Selman aan de muur, maar binnenkort komt er in het souterrain een gallerie waar werk van diverse bekende kunstenaars te zien (en te koop) zal zijn,
ook van eigenaar Bilal zelf. Een goede reden dus om nog eens naar BIHP te gaan.

Food
Wij hebben echt heerlijk gegeten. Wij hebben alles aan Bilal toevertrouwd, zodat wij niet voor het gebruikelijke keuzedilemma kwamen te staan, en hij heeft ons vertrouwen niet beschaamd.
Het begon al goed met de amuse die bestond uit een heerlijk soepje en tot en met het nagerecht, een proeverij van allerlei voorgerechten, bleef alles van topkwaliteit. Als hoofdgerecht hadden wij de lamsschenkel, wat een goede test was, want Raed is erg kritisch op lamsvlees en menig restauranteigenaar die Raed dit heeft voorgezet heeft nog regelmatig nachtmerries over de betreffende avond. Bilal niet want het lamsvlees was precies zoals het zijn moet; zacht, smeuig en smakelijk.

Drinks
Daar wij niet hoefden te rijden hebben wij ook deze poot van het bedrijf goed kunnen beoordelen. Het begon al met een heerlijke cocktail en verder werden wij verrast door een uitstekende Libanese wijn. De zaak heeft een gezellige bar waar je nog heerlijk na kunt tafelen (of "barren" in dit geval). Mocht je in de buurt zijn dan kun je ook gewoon wat gaan drinken, ook dan ben je van harte welkom, BIHP is op vrijdag en zaterdag tot 3.00 uur open.

Het is ongelooflijk maar waar, wij hebben geen enkel negatief puntje kunnen ontdekken, nou ja een dan; het is jammer dat het restaurant niet in Almere ligt, het is geen pretje om bij de grachten te parkeren. Maar het is een echte aanrader, dus het is het zeker waard. Bovendien kun je ook met de trein gaan want het ligt op loopafstand van het station. Ik raad je wel aan te reserveren, want al is het pas open, het zit toch al steeds vol.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk stuk over de BIHP. Inmiddels zijn wij er ook wezen eten, en net als Erika hadden wij ook een zeer geslaagde avond bij de BIHP. Zeker de moeite waard voor een bezoek! Nu zijn wij wel enigszins bevooroordeeld aangezien wij de interieurarchitect kennen. Enne Erika... die HP van BIHP staat voor Henk-Peter.
Leuke site overigens!
BM

Erika Koukos zei

@ anoniem

Bedankt!
En het interieur mag er wezen, ik vind het helemaal top!