woensdag, oktober 11, 2006

Recensie Underworld evolution

Door Michael koukos

Regisseur: Len Wiseman
Scenario: Danny McBride
Jaar: 2006
Taal: Engels
Speeltijd: 106 minuten
Cast: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Derek Jacobi

Het verhaal gaat over een eeuwen oude strijd tussen vampieren en weerwolven. De vampieren lijken de laatste eeuwen de overhand te krijgen en de lycans (weerwolven) gaan op zoek naar een mens die, indien hij de kant van de weerwolven kiest, de strijd zou kunnen beslechten.
Al meteen bij het begin valt het grote verschil tussen de twee groepen op. De weerwolven zijn lompe, primitieve bullebakken terwijl de vampiers sexy, elegant en ontwikkeld zijn. Bovendien houdt de laatste groep wel van een feestje terwijl de lycans in de vrije tijd elkaar tot moes slaan.

Al gauw wordt er een duister complot ontsluierd met de mens Michael als speelbal. Hoofdfiguur is de vampier Selene die er erg stoer uit ziet in haar lederen pakje, maar achter het stuur toch gewoon een vrouw blijkt te zijn. Om het plan van de Lycans te torpederen besluit zij om haar oude meester uit de dood op te wekken. Deze is hier echter niet helemaal van gediend.

De vampierenwereld lijkt verder niet erg veel van de mensenwereld te verschillen; onmogelijke liefdes, jaloezie, ruzies over werktijden,......niets is hen vreemd.

In dit soort films kun je standaard termen als acteerprestaties, verhaallijn en dialogen maar beter opzij schuiven. Wie dit doet zal zich met deze film ongetwijfeld vermaken.
Er zit een lekker stevig tempo in het geheel, de special effects zijn super en de Gothic beelden zijn prachtig. Met al het geratel van automatische wapen denk ik wel af en toe met nostalgie terug aan de tijd dat vampieren en weerwolven nog gewoon beten,...maar ondanks deze persoonlijke verzuchting is het toch een aanrader.

Geen opmerkingen: