maandag, oktober 02, 2006

Kerst in september (© 7:50)

Wederom hebben wij ons een weekje vermaakt op ons geliefde Telendos. Daar het erg klein is, en de weinige mensen die er komen steeds terugkomen, kennen wij inmiddels niet alleen alle eilandbewoners maar ook veel bezoekers. Deze keer kenden wij eigenlijk alle gasten wat resulteerde in veel uitnodigingen voor uiteenlopende feesten. Iedereen wil op Telendos met ekaar alle feesten vieren die in een jaar te vieren vallen en daarom was al in juni besloten dat kerstmis dit jaar op 25 september zou vallen.

Helaas, maar in dit geval ook wel gelukkig, is de plaatselijke pappas, die eerst nog een wonderbaarlijke genezing heeft doorgemaakt, overleden. Zeker is dat hij zo'n ketterse verschuiving van de kalender niet op prijs had gesteld.
Wij hebben nu een gezellige kerst kunnen vieren, zonder kerkelijke invloeden.

Het zomerse kerstfeest deed niet onder voor de winterse variant en er was dan ook een echte "Christmas cake", een kerstman,kerstboom,cadeautjes,veel eten, drinken, dansen en feest.
Een voor een moesten wij bij de kerstman komen, gelukkig kende kerstman Dick niet al onze slechte daden van het afgelopen jaar, waardoor ook dat onderdeel gezellig bleef.

Een en ander werd op Griekse wijze met muziek, Griekse dans en Ouzo afgesloten waarna iedereen zijn weg naar zijn bed, in het donker, gewapend met zaklamp, uiteindelijk heeft gevonden.

Geen opmerkingen: