woensdag, oktober 25, 2006

Filmrecensie Half Light

Door Michael Koukos

Regie: Craig Rosenberg
Genre: drama, thriller
Tijdsduur: 110 minuten
Jaar: 2006
Acteurs: Demi Moore, Henry Ian Cusick, Kate Issitt, Therese Bradley, James Cosmo, Beans El-Balawi, Polly Frame, Hans Matheson, Joanna Hole, Mickey Wilson

Ja hoor, ze bestaan nog,...mensen die typemachines gebruiken. De schrijfster Rachel Carlson (Demi Moore), is zo een sujet. Zij woont als alleenstaande moeder in een prachtig huis en dat moet natuurlijk uit de lengte of de breedte komen. Haar zoontje komt op een minder goede dag door verdrinking om het leven, nadat zij hem alleen buiten liet spelen. Droefenis allom natuurlijk en wat is er dan een lumineuzer idee dan de rouw op een ver afgelegen plek te verwerken?

Dan gaan wij 8 maanden verder in de tijd. Het boek is nog steeds niet klaar, dat heb je met typemachines, maar dit anachronisme past dan wel beter in haar nieuwe leefomgeving.
Rachel is in een typisch plattelandsdorp terecht gekomen. Zo een plaats waar iedereen eerst de hand aan de wollen trui afveegt, alvorens de jouwe te schudden, omdat er steevast iets vies aan kleeft.
Al gauw spookt het in haar hoofd en in haar huis en zoekt zij troost bij de stoere vuurtorenwachter Agnus.....maar of die haar zieltje zal kunnen redden....?

De beelden zijn prachtig geschoten en ook muzikaal zit alles goed in elkaar. Vooral Demi Moore zet een sterke acteerprestatie neer. Zij gaat helemaal op in de rol van gekwelde moeder die haar leven opnieuw zin probeert te geven. Wel ontbreekt het de film nu en dan aan tempo en dat is jammer.Voor de rest is het een erg charmante bovennatuurlijke thriller die af en toe toch weet te verassen.

Geen opmerkingen: