woensdag, oktober 04, 2006

Persoonsverwisseling (© 9:11)

Vanzelfsprekend kennen wij niet alle bezoekers op Telendos heel goed. Zo was dit ook het geval met Jan Havelska. Voor wij naar telendos gingen had hij contact met ons opgenomen omdat hij (net als wij) ook een website van Telendos heeft. Vooral met Michael mailde hij veel en hij was er erg op gebrand om kennis met ons te maken. Jan zou samen met zijn vrouw nog een halve week met ons op het eiland zijn en ze logeerden in hetzelfde hotel.

De eerste de beste ochtend zaten wij aan het ontbijt nieuwsgierig te wachten wie Jan wel zou zijn. En ja hoor daar kwam hij de trap af, hij was erg vriendelijk maar kon maar weinig engels en geen andere taal dan Tsjechisch wat de communicatie aanzienlijk vermoeilijkte.
De rest van de vakantie bleek hij toch wat eigenaardig gedrag te vertonen, wat niet alleen veroorzaakt werd door zijn geringe talenkennis maar ook door zijn non-verbale communicatie.
Eerst begon hij steeds te zeggen dat hij erg verlegen was en ging er dan als een haas vandoor. Nu kunnen wij eng zijn maar toch niet zo afschrikwekkend?
Met zijn non-verbale communicatie heeft Jan o.a. bijna een heel reddingsteam op Kalymnos op de been gekregen. Hij had besloten dat het comfortabeler zou zijn om samen met zijn vrouw in een hooggelegen grot te gaan slapen. Toen hij daar 's avonds laat aan kwam besloot hij te seinen met een zaklamp om iedereen te laten weten dat hij veilig aan was gekomen. Helaas wordt zulk gesein op het buureiland Kalymnos aangezien voor een noodoproep en dus zat het reddingsteam al in de helikopter, alleen een telefoontje vanaf Telendos kon de nutteloze operatie nog tot stoppen brengen.

Voor het kerstfeest hadden wij aan de gastvrouw Niki gevraagd of onze vriend Douwe ook mocht komen, dat vond ze goed, na eerst een uitgebreide beschrijving van zijn uiterlijk te hebben gevraagd. Hierbij kwam zijn baard toch wel als meest kenmerkend naar voren. Diezelfde dag kwam onze communicatieve ster daar het terras op stormen om foto's van ons te maken. Toen hij weg was bleek Niki in alle staten, want zij dacht dat hij Douwe was en de man die zij net gezien had daar was volgens haar een grote crimineel.
Pas toen zei zag dat Douwe iemand anders was kwam zei een beetje tot rust.
Alhoewel het enige criminele feit dat zei wist over Jan was dat hij haar gevraagd had een website voor haar te maken tegen kost en inwoning. Ook toen wij Niki uitlegden dat Tsjechie niet zo rijk is en het een mooie gelegenheid voor die mensen is om zo toch op vakantie te kunnen, vond zij dat "ze zonder geld maar beter gewoon thuis kunnen blijven".

Vreemd is wel dat er buiten de baard helemaal geen overeenkomsten zijn tussen Jan en Douwe.
Op het moment is er op blogger een storing en kan ik geen foto's uploaden maar zo gauw dit kan zal ik van hen beiden een foto tonen.

Geen opmerkingen: