donderdag, oktober 26, 2006

Filmrecensie Fun with Dick and Jane

Door Michael Koukos

Genre: Comedy, Misdaad
Speelduur: 90 minuten
Regisseur: Dean Parisot
Cast: Jim Carrey - Dick Harper Téa Leoni - Téa Leoni - Jane Harper Jacob Davich - Billy Harper Alec Baldwin - JackGloria Garayua - Blanca Richard Jenkins - Frank Boscombe Carlos Jacott - Oz Peterson

Het leven lacht Dick toe, er hangt hem een dikke promotie boven het hoofd terwijl hij eigenlijk al alles heeft wat zijn hartje begeert. Zijn vrouw Jane ziet dan ook de kans schoon om haar baan op te zeggen.
Onmiddelijk valt het op dat de sfeer van machtsspelletjes en hielelikkerij super dik in de verf wordt gezet, en dit gebeurt op een zeer indrukwekkende manier.

Maar al erg snel keert het lot zich tegen hen. Dick wordt door de CEO misbruikt om te proberen een schandaal ,bij zijn bedrijf Globadyne, te verdoezelen. Uiteraard mislukt het opzet en Globadyne gaat in 1 dag ten gronde.
Dick gaat vol moed solliciteren en zet in het begin hoog in, maar de economische invloed van Globadyne was zo groot op de omgeving dat er geen enkele job meer beschikbaar is.

Daarom probeert het stel aan de bak te komen met de meest lullige baantjes. Als ook deze stuk voor stuk mislukken. Belanden zij op het criminele pad. Eerst is ook dit geen succes maar al doende leert men. Dan komt men op het idee om met een master plan meteen een grote slag te slaan.

De film zit boordevol typische fysieke Jim Carrey humor. Het is dan ook de hele film door lachen met deze maatschappijkritische prent.

Geen opmerkingen: