vrijdag, oktober 06, 2006

Recensie Anything else

Door Michael Koukos

Regie: Woody Allen
Cast: Woody Allen (David Dobel), Jason Biggs (Jerry Falk), Christina Ricci (Amanda), Danny de Vito (Harvey), Jimmy Fallon (Bob) e.a.
Duur: 108 min.

De film begint druk zoals het Woody Allan films betaamt. De sympathieke Jerry Falk is een jonge comedy schrijver die dol is op zijn vriendinnetje Amanda.
Waarom is een raadsel dat als een rode draad door de gehele film blijft lopen. Amanda is een onuitstaanbaar verwend wicht en heeft de uitstraling van een oorwurm.

Jerry heeft Amanda blijkbaar van een vriend ingepikt en zoals dat gaat met ingepikte dames, ziet het er naar uit dat zij die truuk nog wel eens een paar keer wil overdoen.
Het stel heeft al 6 maanden geen seks meer gehad en tot overmaat van ramp komt de neurotische moeder van Amanda ook nog eens bij hen inwonen.

Daar moeders ook nog een piano met zich meesleept ( zij is een mislukte muzikante) wordt het toch al krappe flatje nu wel erg klein. Bovendien maken haar voortdurende repetities Jerry het schrijven onmogelijk.
Gelukkig wordt Jerry geregeld op sleeptouw genomen door zijn knettergekke mentor David Dobel.

Het is weer een typische Allen film vol Joodse zelfrelativering en lange dialogen die worden afgewisseld met series one liners.
Danny De Vito is erg vermakelijk als Jerry`s dubieuze manager en ook Allen zelf speelt de pannen van het dak. Ook Jerry Falk wordt door Jason biggs erg sympathiek neergezet Jammer van Chrisina Ricci die er gedurende het hele verhaal wat verveeld bijloopt. Gelukkig kan dit de pret niet drukken; het is niet Allens beste film maar het blijft een amusante prent.

Geen opmerkingen: