maandag, oktober 09, 2006

Knutselen in Almere (© 7:47)

Almere krijgt geen Klein-Ruigoord. Bewoners van de Amsterdamse vrijplaats Ruigoord kondigden vier jaar geleden aan opnieuw te willen beginnen in Almere. Het plan liet echter zo lang op zich wachten dat de Ruigoorders er alsnog zijn uitgestapt. Voorzitter Eelco Schaap van de Vereniging Ecudorp Alminde verklaarde gisteren dat de wijk toch doorgaat. Alleen het idee voor het stukje Ruigoord is geschrapt.

De nieuwe ecologisch-culturele wijk moet een broedplaats worden voor ecologen, kunstenaars, artiesten en andere creatievelingen. De bewoners van de zestig atelierwoningen gaan onder meer hun eigen riool- en regenwater reinigen. Van de groep Ruigoorders is niemand meer over, ze hebben andere huisvesting gezocht. De bouw van het ecudorp begint volgend jaar in het Kathedralenbos.

Dat lijkt mij nu precies het tegenovergstelde van Almere Hout, waar het toch naast komt te liggen, daar zit meer "kouwe kak", in de nieuwe wijk zal dit meer warme kak zijn daar zij eerst nog zelf het rioolwater moeten reinigen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh, wat sneu nou voor al deze bijstandsafhankelijke drugs en Apple gebruikende luitjes. Moeten zij het toch weer doen met een oncomfortabel Amsterdams kraakpandje. Voordeel van Amsterdam is wel dat er onbeperkt thee beschikbaar wordt gesteld door ayatollah cohen.

Erika Koukos zei

Ach ja, daar had Almere niet veel beter door geworden.