maandag, november 14, 2005

How deep is your dip?

LISSABON - Een 24-jarige circusmedewerkster is donderdagavond haar arm kwijtgeraakt toen ze haar hand in een kooi stak om een tijger te aaien. Daar was de tijger klaarblijkelijk niet van gediend. Het beest greep de hand van de Roemeense vrouw, die werkt voor Circo Atlas, en rukte haar hele arm af. Dat heeft de krant Jornal de Noticias vrijdag bericht.
De collega's van de vrouw gebruikten een brandblusapparaat om de tijger op afstand te houden terwijl de arm uit de kooi gehaald en op ijs gezet werd, in de hoop dat de ledemaat in het ziekenhuis weer aan het lichaam van de vrouw kon worden vastgemaakt. Dit laatste bleek niet het geval, maar de toestand van de vrouw is inmiddels stabiel.

Dit nu er net een campagne is gestart in Portugal van het ADI (Animal Defenders International) tegen het gebruik van dieren in Portugese circussen. In 2005 hebben zij Circus Atlas ook bezocht en daar waren de dieren er slecht aan toe, o.a. kregen zij weinig en verkeerd eten. Het is dus niet zo gek dat de tijger zich tegoed wilde doen aan een arm. Wie had dus nu eigenlijk de dip? de tijger? de vrouw? de dokter?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ik was verbaasd toen ik las dat er nog levende dieren in circussen in Roemenie te vinden waren .het hele verhaal stelt nog eens de bekende evolutietheorie ter discussie.ik vind het toch onvoorstelbaar dat er in zo`n arm land nog mensen zijn die naar de circus gaan...wijze mensen waren die Romijnen, toch? aleen tijgers eten liever handen (vlees) dan brood ...en spelen zijn nog steeds spelen gebleven.

Erika Koukos zei

Helaas is dit niet alleen in Roemenie het geval. Volgens mij werken ze in bijna elk circus nog met levende dieren. Ook circussen die Almere aan doen werken met levende dieren. Altijd als er een circus staat in Almere buiten zie ik buiten de tent kamelen etc. staan.

Anoniem zei

De graad van een beschaving kun je afleiden uit hoe zij met hun omgeving omgaan. ..Dus ook met dieren. Dat wil niet zeggen dat het ongeoorloofd is om dieren te gebruiken voor consumptie in welke vorm dan ook. Aleen gaat het om de manier waarop. Verkwisting en onnodig lijden zijn in alle omstandigheden uit den boze.

Erika Koukos zei

Oh, maar dan is er in Nederland erg weinig beschaving hoor!