dinsdag, november 08, 2005

Maradonna Castro

Sinds Diego Maradonna in 2000, uiteraard tegen betaling, op Cuba van zijn verslaving is afgeholpen, is hij een nog grotere vriend van Cuba en vooral van het boegbeeld van Cuba, Fidel Castro geworden.
De vrienden hebben ook een gezamenlijke passie: de haat tegen Amerika.
Derde lid van het vriendenclubje is de Venezolaanse president Hugo Chávez, ook hij heeft een gezamenlijke passie met vriend Fidel: de liefde voor zijn volk, die hij regelmatig op wat hardhandige wijze laat blijken. Nummer vier van het vriendenclubje is helaas overleden, gelukkig is er nog een aandenken van Che Guevara; Maradonna heeft een tatoeage van Che op zijn arm.

In 'La Noche del Diez' (de nacht van de tien), de spraakmakende Argentijnse tv-show van Maradonna, werd afgelopen week het tweede deel van een interview van de voetballer met Castro uitgezonden. Het eerste deel was al spraakmakend: "Bush is een moordenaar. Hij vertrapt ons al tijden. Het is een schande wat hij in Afghanistan, Irak en heel Latijns Amerika doet. We moeten hem beletten naar Argentinië te komen", aldus de woorden van Diego. "Diego je verdient een standbeeld", reageerde Castro.
Ook het tweede deel bevatte curieuze uitspraken: Cuba is 'onkwetsbaar' en blijft een 'voorbeeld',,Wij zijn onkwetsbaar en ik overdrijf niet'', zei Fidel Castro. "Ik stel me Cuba voor als grote morele macht. Met een groot niveau van waardigheid. Als een land, dat de betekenis van de mensen en het voordeel van de vorming duidelijk maakt en toont wat met mensen allemaal bereikt kan worden", verklaarde Fidel die sinds 1959 aan de macht is.

Helaas konden de vrienden dit allemaal niet persoonlijk tegen Bush gaan zeggen op de top, vanwege het ontbreken van democratie in zijn land is Fidel niet uitgenodigd. Ook Diego is niet uitgenodigd daar het enige waar hij het ver in geschopt heeft tegen een bal is. Toch lieten de vrienden wel van zich horen, Diego buiten met een demonstratie en Chávez binnen waar hij lekker over en tegen Bush tekeer kon gaan. Fidel volgde het voor de tv met een doos sigaren en een hoofd vol illusies.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja dit clubje houdt mekaars dagdromen uitstekend in stand. Wel schrijnend dat een tandenborstel in het morele mekka een gemiddeld maandsalaris kost.
Maradonna is natuurlijk boos op de US omdat zij de cocainesmokkel in de weg staan.
En als echte popi jopie vindt Chavez het natuurlijk niet leuk dat hij niet op het feestje van democratische landen is uitgenodigd. "Wat is er mis mee dat er geen oppositie is? Ik ben zo populair dat ik toch de verkiezingen win, dus oppositie is alleen maar lastig en geldverspilling"

Erika Koukos zei

Ja dat draagt echt bij aan de waardigheid: een vies gebit. Gelukkig heeft het volk weinig reden tot lachen dus ziet niemand de ongepoetste tanden.

Mazl zei

Hoi Erika, ik vond je log via Frappr, en aangezien ik ook uit Almere kom, moest ik je log natuurlijk even bekijken :) Ziet er goed uit, mooie teksten ook. Kom zeker nog eens langs.
Groetjes, Mazl

Erika Koukos zei

Mazl, bedankt voor je positieve commentaar.
Af en toe gaan de stukjes ook over Almere, dus kom zeker nog eens kijken.

groetjes,

Erika

Anoniem zei

is dat echt zo zwart-wit?dus de rest van de wereld mag best bush een rotzak vinden (wij nederlanders
ook)maar onze socialistische broeders niet...het leven is geen stripverhaal...zo simpel is het helaas niet.

Erika Koukos zei

Er staat nergens dat ze dat niet zouden mogen vinden.

Anoniem zei

Hoi anonymous,

In 1 ding heb je alvast gelijk; zo simpel is het leven niet.
Wat Bush echter doet is misschien niet altijd bewust met zuivere bedoelingen ingegeven maar het houdt de wereld wel nog voorlopig in balans.
Hij is momenteel de enige die ageert tegen nepreligieuze anarchisten die alleen maar chaos wensen te veroorzaken. Dat in tegenstelling tot de Europeanen die een dialoog aan willen gaan met de "verlichte geesten" die duizenden auto`s in de fik hebben gestoken.

Anoniem zei

ik denk niet dat bush aangewezen persoon is die voor de belans in de wereld kan zorgen.het maakt echt niet veel uit wie de president van amerika is, het gaat niet om een leider maar om een grootste wereldmacht America.Verenigde staten van America zijn nog steeds de baas die bepaalt hoe en wat er gaat gebeuren...en daar heb ik een beetje last van.