donderdag, november 17, 2005

Limoengroen is niet lelijk

Amerikaanse onderzoekers hebben een limoengroene laptop ontwikkeld die slechts 100 dollar kost. De laptop, die niet groter is dan een schoolboek, is bedoeld voor arme schoolkinderen in ontwikkelingslanden.
Het eerste exemplaar werd woensdag in Tunesië door de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gepresenteerd. Kinderen in Brazilië, Thailand, Egypte en Nigeria zullen naar verwachting de computer volgend jaar voor het eerst in gebruik nemen. Zij krijgen de computers cadeau van de overheid of van ontwikkelingsorganisaties.

Eindelijk eens een uitstekend initiatief!
Het is tegelijkertijd een tv, dus ik ga er vanuit dat ze dan ook een internetverbinding hebben.
Aan de zijkant zit een felgele slinger om hem mee aan de praat te houden als er geen stroom is. Helemaal perfect dus. Maar het zijn niet de allerarmste landen ter wereld. Waarom krijgen die kindertjes er dan geen?
Ze zouden veel meer aan eten hebben eigenlijk. Nu zien ze alleen de kleur van een limoen maar hebben er geen, dat is nog eens iemand blij maken met een dode mus. Wij hadden beter de dode mus op kunnen sturen, hadden die kindertjes tenminste nog iets te kluiven gehad en was er tenminste nog iemand blij geweest met een dode mus.

Zouden ze ook (tegen normale prijs natuurlijk) te koop zijn voor ons? Lijkt mij erg handig voor op reis. Uit het oog verlies je hem niet met zo'n kleur. Hij wordt gemaakt van rubber, dus dat is lekker stootvast. Wel nog iemand vinden die dan de slinger voor mij aan gaat draaien op een tropisch strand.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die mus is een goeie haha en wat dat slingeren betreft.............ach jij vindt wel iemand. Misschien moet je in Irak even op zoek gaan naar de heer J v T

Erika Koukos zei

Is die in Irak dan? Nou daar kunnen ze zijn hulp in ieder geval goed gebruiken, maar ofie nou zo dapper is?