woensdag, november 09, 2005

Het kan niet in Almere

Een beetje respect voor ouderen is op zijn plaats, tenminste zo ben ik opgevoed. Niets mis mee, ware het niet dat ouderen helemaal niet zo lief zijn als ons altijd werd voorgespiegeld. Het beeld van het lieve, oude omaatje, dat glimlachend een taart bakt voor de kinderen, is al jaren achterhaald. De bejaarde vandaag de dag is mondig en eist overal zijn plek op. Ze dringen voor in winkels, snauwen je af en zitten in de weg bij McDonalds. Als je ergens iets van zegt krijg je te horen dat zij de oorlog nog hebben meegemaakt en dat discrimineren verboden is. Inmiddels hebben zij een reeks van organisaties om je aan te klagen.

Ouderen hebben al sinds jaar en dag hetzelfde probleem: eenzaamheid. Vind je het gek?! Dat probleem wordt steeds groter, want wie wil er nog bij een zeurende, scheldende bejaarde op bezoek? En dus moeten zij de eenzaamheid verbreken door in groepjes rond te hangen in winkelcentra (afgekeken van de kleinkinderen) en in Almere een koffieclubje op zondagochtend bij McDonalds. Op de beste plaats van het restaurant zaten ze (met 30 personen!) in de weg met hun invalidenkarren, bemoeiden zich met andere klanten en maakten te veel herrie. Vriendelijk werd hen verzocht een andere plaats in het restaurant in te nemen zodat het voor het personeel ook nog een beetje werkbaar zou blijven en de kindertjes op de beste plaatsen konden zitten, waar McDonalds uiteindelijk voor bedoeld is.

Dit, toch heel reele verzoek, deed de bejaarden in woede ontsteken. Direct vormden zij een actiegroep met L. Rocourt als woordvoerder. Al scheldend en zielig doend verspreidden zij het bericht door het land, waar verontwaardigd werd gereageerd.
Nu moest maar eens naar buiten komen dat ze al jaren in achterstandswijken wonen, geen enkel toekomstperspectief hebben, gediscrimineerd worden en zeker nooit meer een baan kunnen krijgen. Om aan al deze wantoestanden een einde te maken zouden ze auto's in brand steken, invaliden en gaan vechten tegen de ME.
Helaas zijn de ouderen de weg een beetje kwijtgeraakt en nu zitten ze ermee in Parijs, Toulouse en Dijon.
Inmiddels heeft McDonalds Almere allang zijn excuses aangeboden, maar ja dat hebben ze niet gehoord.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een opgelazen ego hoort helaas bij de minder geevolueerde, lees doorsnee, mens. Hierdoor stelt iedereen zijn eigen problemen als meest belangrijk voor en verliest men het totale plaatje uit het oog. Het geeft bejaarden het idee dat zij daarom zonder gene de weg kunnen versperren. "Gediscrimineerde" moslims denken gehandicapte vrouwen in de fik te mogen steken en wij denken dat onze tijd kostbaarder is dan die van anderen en gedragen ons daardoor als beesten in het verkeer en het openbaar vervoer.
Er is helaas maar 1 remedie en dat is het eigen ego lek te prikken maar dit is voor de mens van nature erg moeilijk en daar is een behoorlijke portie oefening en geduld voor nodig.

Erika Koukos zei

Ik? als beest in het verkeer? :-)

Dat klinkt heel mooi allemaal maar hoe moet je dat dan doen?

Anoniem zei

Sla er eens een Kabbalistisch boek op na. "God is een werkwoord" van David Cooper is wel een aanrader.

Erika Koukos zei

Oh ja bednakt, dat ga ik zekere doen.

Anoniem zei

onder het artikel over stoute bejaarden...las ik een korte mededeling over een(ex)leraar die een ontucht had gepleegd met een 15 jaar oud meisje (zo zeggen ze dat alsof zij ook een medeplichtig was, ze deed gewoon aan mee, zou je denken door de prepositie met)en daarvoor een taakstraf opgelegd kreeg van 225 uur, en een half jaar voorwaardelijk...mijn comment:geen komentaar...

Erika Koukos zei

Met zulke straffen kunnen die viepeuken dus gewoon hun gang blijven gaan.
Hopelijk heeft het meisje wel hulp gekregen om haar van het waandenkbeeld af te helpen dat zoiets je iegen schuld zou zijn.