vrijdag, november 11, 2005

Geen griep

Door de huidige levensstijl is er sprake van minder weerstand. Roken, stress, minder gezond eten en te weinig rust en beweging verlagen onze weerstand en maken de kans op infectie groter. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat preventief vaccineren in alle gevallen helpt bij de opbouw van de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen infecties.

Gezien wij aan alle bovenstaande vereisten voldoen, hebben wij dit jaar voor het eerst besloten ook eens een griepprik te gaan halen. Nu is dat niet eenvoudig als je niet tot de doelgroepen behoort. In Almere hebben de anti-griepdokters hun handen al vol aan de mensen die echt een griepprik nodig hebben.
Dus op het internet op zoek naar geengriep-dokters gegaan. En ja hoor, in Utrecht is een reisdokter die zich ook heeft bekwaamd in de geengriepprikken.
De reisdokter heeft zitting in Kathmandu, een winkel met reisbenodigdheden.
Er is daar werkelijk niets wat ze niet hebben. Zo zijn er ook slaapzakwassers, sportbegeleiders en podologen. Zoals je zult begrijpen heb ik die laatste 2 niet nodig, sporten en lopen zijn geen activiteiten die ik vaak beoefen, slapen trouwens ook niet.

Gisteravond zijn wij naar Utrecht getogen, gezien de situatie in de binnenstad aldaar de auto maar in een parkeergarage geparkeerd. Toen zag ik gelijk waarom ze bij Kathmandu podologen in dienst hebben, wat was dat ver lopen!
Kinderachtig dat wij zijn waren wij toch wat huiverig voor de prik, totaal onnodig bleek want de dokter was een alleraardigst meisje en de prik stelde niets voor.
Zo zijn wij nu beschermd en kunnen wij evengoed nog griep krijgen, ach ja zekerheid heb je nooit in een mensenleven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoe groot is de kans dat je tijdens het wachten op een griepprik in de overvolle wachtkamer, met een griepvirus besmet raakt?

Erika Koukos zei

Bij Kathmandu erg klein, daar is geen wachtkamer, het is een winkel en iedereen heeft een vaste afspraak. Je komt daar dus alleen gezonde avonturiers tegen.