vrijdag, augustus 10, 2007

Dappere Britt

Deze keer betreft het geen exemplaar van onze westerburen maar dat zou sowieso een eufemisme geweest zijn (en fout geschreven). Het gaat hier om Britt Das, een 38 jarige Amsterdamse, die een historische voettocht gaat maken van Amsterdam naar Lhasa, door 18 landen, 10.000 km gedurende 1 jaar. Gisteren is zij begonnen.

Buiten dat het ook wel een leuke onderneming is zit er ook een mooi streven aan vast; Britt wil hiermee aandacht vragen voor wereldvrede, persoonlijke vrijheid, wederzijds respect en dan ook nog een beetje voor Tibet, een land dat volgens haar al deze aspecten al heeft (bedoelt ze vast vroeger mee, voor de bezetting). Haar doel is om te laten zien dat er slechts één persoon nodig is om actie te ondernemen en dat alles mogelijk is. In een wereld waar snelheid en oppervlakkigheid de norm lijken, loopt zij door landen met hun eigen historie en cultuur. Dit alles heeft Britt bedacht door een monnik die haar hiertoe inspireerde tijdens een bezoek aan de Himalaya twee jaar geleden. Toen was zij wel met het vliegtuig. En misschien is zij ook wel een beetje geinspireerd geraakt door de Soul Yourney in Zuid-Afrika die zij maakte.

Het leuke is dat je haar kunt volgen door middel van een tracking and tracing systeem op haar site Footprints for Freedom. Tevens kun je haar steunen, in gedachten of echt door een stukje met haar mee te gaan lopen (mocht je haar ergens op vakantie tegenkomen) en/of te sponsoren).Op het moment is ze bij Lienden

Geen opmerkingen: