maandag, augustus 20, 2007

Kunst met een K(akkerlak)

Al eeuwen is er een discussie gaande over wat nu wel en niet tot kunst behoort.
Ondertussen komen er steeds meer vindingrijke mensen die er nog wat discussiemateriaal aan toevoegen. Zo ook Steven Kutcher, alleen gebruikt hij als kwast/penseel insecten.

De insectenkundige kwam op het idee tijdens diverse films waaraan hij meewerkte als "dresseur" van insecten, hij werkte onder andere mee aan de Excorcist II, Arachnophobia en Spider man.
Nu laat hij torren, kevers, kakkerlakken, vliegen en spinnen zijn niet goedkope kunstwerkjes produceren.

Het idee is simpel; smeer wat verf aan de pootjes en laat ze op het doek lopen, het kunstwerk ontstaat vanzelf. Wil je er zelf ook nog wat richting aan geven dan kun je ze sturen met je handen of door met licht te werken.
Steven houdt al vanaf zijn vierde jaar enorm van insecten en zorgt er dan ook nu wel voor dat de "lieve" beestjes niets overkomt, zo gebruikt hij alleen niet-giftige verf die afwasbaar is (dan weet je waar het vandaan komt als het plotseling kleuren regent).

Allemaal heel leuk, maar als ik 's nachts een mug zie (en hoor, dat is het ergste) en ik had een blik verf in de buurt dan zou ik hem tot aan zijn oren in de verf dopen, kunst of niet.

Geen opmerkingen: