woensdag, augustus 01, 2007

De aardbeien zijn zuur op Westpunt

Jacob Gelt Dekker verzint altijd wel weer iets nieuws om de gemoederen bezig te houden op Curaçao. Deze keer betrof het een ambitieus project om aardbeien, sla en tomaten te kweken in kassen op Westpunt. Helaas is dit project nu, na ongeveer een jaar, mislukt en moet iedereen zijn groenten weer gewoon bij Albert Heijn gaan halen.

Het project had de toepasselijke naam "Desert Green House" en was volledig operationeel, inclusief een aangestelde directeur en een Nederlandse stagiaire. Op 27 januari werd de complete
Curaçaose pers nog opgetrommeld om de eerste aardbeienoogst te komen bewonderen onder het genot van een glaasje Champagne (natuurlijk vond een en ander plaats in het Kurá Hulanda hotel). Helaas is alles nu stilgelegd omdat de kosten veel en veel te hoog werden en de sla en aardbeien al verlepten als je er nog maar naar keek. Er was al 1,8 miljoen euro in geinvesteerd, inclusief subsidie van de EVD, een speciale afdeling van Economische Zaken in Nederland, vanwege het innovatieve karakter en zelfs dat bleek niet genoeg. De personeelsleden, inmiddels waren het er al 6, zijn naar huis gestuurd en hopen nu bij de Curaçaose Appie aan de slag te kunnen.

Geen opmerkingen: