donderdag, augustus 30, 2007

Alleen Chinezen kunnen nog reincarneren

China wil heer en meester zijn en blijven in Tibet, dit is de reden dat ze zich het liefst ook met spirituele zaken willen bemoeien. Ze hebben weer wat gevonden; levende Boeddha's mogen niet meer reincarneren zonder toestemming van het Chinese ministerie van religieuze zaken.
De nieuwe wetgeving bepaalt dat enkel de Tibetaans boeddhistische tempels die door de communistische autoriteiten zijn geaccrediteerd, het recht krijgen om een erkenning van een reïncarnatie aan te vragen. Dit alles zal 1 september 2007 in werking treden.

China kiest ook al de Dalai Lama en de Panchen Lama. Toen de Dalai Lama in 1995 aankondigde dat de 11e reincarantie van de Panchen Lama in Tibet gevonden was, verdween de uitverkoren jongen plotseling en dat had geen spirituele reden. Tegelijk met hem verdween ook degene die de reincarnatie had helpen uitzoeken.

De zoektocht naar een rencarnatie is een lang en ingewikkeld mystiek proces. De huidige Dalai Lama, de veertiende in lijn, werd geidentificeerd door monikken in 1937. Vaak worden testen gebruikt om te zien of een kind personen en objecten van zijn vorige leven kan herkennen en worden hem vragen over zijn vorige leven gesteld. In veel gevallen laat de tulku (een gereincarneerde lama) rond de tijd van zijn overlijden aanwijzingen na en soms ook een voorspellingsbrief.

We zullen nu dus alleen nog maar Chinese lama's krijgen dat kan niet anders. Totaal onzinnig want deze worden buiten elke spiritualiteit gekozen en worden dus vast niet erkend door het universum.

Geen opmerkingen: