woensdag, augustus 15, 2007

Filmrecensie Brick

Door Michael Koukos

Regie:
Rian Johnson
Cast: Joseph Gordon-Levitt (Brendan), Nora Zehetner (Laura), Lukas Haas (The Pin), Noah Fleiss (Tugger), Matt O’Leary (The Brain), Emilie de Ravine (Emily)
Speelduur: 110 minuten
Jaar: 2005

Brendan is een op het eerste gezicht wat sullige student die op onderzoek uit gaat naar de verdwijning van zijn aan drugs verslaafde ex-vriendin.
Al gauw komt hij erachter dat de vriendin is vermoord en wordt hij meegezogen in een web van intriges dat zich over de gehele school uitspreid.
Omdat hij van de schooldirectie als informant carte blanche krijgt, vordert hij snel in zijn onderzoek en slaagt er zelfs in om erg close te worden met "The Pin", het legendarische opperhoofd van de rijkeluisdrugscene.

Gedurende de hele film krijgt hij enorme klappen van zowat iedereen die hij tegen het lijf loopt en hij loopt dan ook nagenoeg 110 minuten lang als een dronkeman te duizelen.
Het is een typische film noir die constant een naar sfeertje oproept. Helaas weet de film de opgebouwde spanning niet helemaal tot een climax te brengen en dat is jammer.
Aan de andere kant kent de prent een heleboel originele momenten, wordt er geweldig geacteerd en zijn de dialogen wel erg apart te noemen. Bovendien is het geheel voldoende doorspekt met humor om het toch wel sombere geheel niet al te zwartgallig te maken.
Zeker een aanrader voor wie weer eens wat anders wil zien.

Geen opmerkingen: