dinsdag, augustus 28, 2007

Filmrecensie Tapas

Door Michael Koukos

Regie:
José Corbacho & Juan Cruz
Cast: Angel de Andrés (Lolo), María Galiana (Madame Conchi), Elvira Mínguez (Raquel) e.a. Speelduur: 94 minuten
Jaar: 2005

Ik heb altijd zo mijn bedenkingen over films die al meteen met een orgasme beginnen. Het duidt vaak al van meet af aan op een inspiratieloosheid die meestal niet meer goed komt.
Na het orgasme worden een aantal verhaallijnen uitgezet die het alledaagse leven van een keur aan uiteenlopende personnages schetsen. Zo ontmoeten wij onder andereeen XTC dealende oma, een stervende man, een op cyberseksbeluste oude vrijster, een handvolpukkelige pubers en een snackbareigenaar met huwelijksproblemen.
Af en toe valt er wat te lachen....hoewel ook weer niet op de momenten waarop de regisseurs dat in gedachten bleken te hebben. Zo is het moment dat de oude cybermuts zich weer voor de PC nestelt, voor een potje erotisch chatten en vervolgens niet kan inloggen wel komisch, terwijl het toch eerder een dramatisch bedoelde scene lijkt te zijn.
Hoewel alle personages erg charmant overkomen blijft dit een matig middenmootfilmpje. Zowel de humor als de dramatische stukken blijven teveel op de vlakte. Er is ook duidelijk geen centraal thema en blijkbaar wisten de regisseurs niet te kiezen tussen drama of comedy. Gezien alle prijzen die deze film volgens de hoes zou hebben ontvangen durf ik zelfs te stellen dat die een sterk overschatte productie is. Leuk als je alles al gezien hebt maar het hoort zeker niet hoog op het verlanglijstje te staan.

Geen opmerkingen: