donderdag, augustus 30, 2007

Telefooncel in gezellige Hoek

Asten is op zich een gezellig plaatsje, maar echt veel te doen is er niet. Dat is waarschijnlijk de reden dat de Astense bevolking zich zo vaak als mogelijk naar het terras van Café Zaal Eetcafé Jan van Hoek begeeft. Al het leven speelt zich op dit overvolle terras af. Wij zagen zelfs iemand met rollator uit de auto vallen (zou ook geduwd kunnen zijn, maar daar hebben wij geen hard bewijs voor), waarna zij strompelend op de dichtsbijzijnde stoel neerviel. De arm van de dame in kwestie zag nog blauw van diverse infuusnaalden, haar benen zaten nog in het verband. Desondanks deed zij zich te goed aan zware sigaretten en dito drank.
Ook het in functie zijn belet de Astenaren niet om toch bij Jan van Hoek te gaan zitten, zo zagen wij een auto van de wegenbelasting aankomen, de functionarissen in uniform op het terras gaan zitten en hen de eerste uren niet meer van hun plaats komen.

Al is er dus genoeg te zien, sommige mensen vervelen zich toch nog en ook daar heeft Jan van Hoek faciliteiten voor. Er staat namelijk een telefooncel naast het terras, waar regelmatig geprobeerd wordt
het wereldrecord Telefooncel proppen
te verbeteren. Hierbij is men niet flauw; zelfs huilende kinderen die niet willen worden opgepakt en er al krijsend ingepropt. Helaas zagen wij geen poging die meer dan 9 mensen besloeg, terwijl het hoogst bekende aantal 16 is, dit gebeurde april dit jaar in Schotland. Dat was wel in een rode Engelse telefooncel en ik vraag mij wel af of die niet veel groter is dan de driehoekige Nederlandse groene.

Geen opmerkingen: