zaterdag, oktober 13, 2007

Als de sirene gaat

Van onze correspondenten Teun en Marieke Markies uit Bergen op Zoom

Wat doe je als de sirene gaat? Nou daar wisten we gisteravond over mee te praten!
We zaten naar het journaal van acht uur te kijken en om ongeveer kwart over acht
hoorden we de sirene van de brandweer gaan. Nou zijn we niet zo paniekerig uitgevallen, maar toen hij pal voor onze flat stopte zijn we toch even voor het raam gaan kijken wat er aan de hand was.

De brandweerauto stond met zijn zwaailichten aan voor onze ingang en wij bedachten koortsachtig, wat ons te doen stond bij een eventuele calamiteit.
Wat ons wel opviel was, dat er geen slangen uitgerold werden,dus dachten wij aan iets anders, zoals bijvoorbeeld een gaslek of gevaar voor instorting.(dit met name omdat ze al weken lang aan onze flat bezig zijn met renovatiewerkzaamheden). We zagen in de inmiddels ingevallen donker enkele figuren met gele helmen op rondlopen en hoewel het ons wel opviel dat ze een beetje aan de kleine kant waren hadden we verder nog niets in de gaten.

Even later ging de bel en toen dachten we: ”zie je wel, ze gaan ons evacueren”.
Ik liep al richting site-table om belangrijke foto ‘s mee te kunnen nemen en Teun deed open. Toen hij de kamer weer in kwam en zijn portemonnee pakte keek ik wel vreemd op, want zouden we nu ook al moeten betalen om het vege lijf te redden? Na enkele minuten kwam Teun weer binnen en wat bleek het handelde om een actie om geld op te halen voor de Brandwonden Stichting. Ze hadden kinderen in een geel brandweer pakje gehesen en met collectebussen de deuren langs laten gaan.

Laten we hopen dat er geen oude mensen een eindje verder in de straat brandwonden hebben opgelopen, doordat ze zich van schrik aan de hete thee of koffie hebben gebrand.
Want laten we wel wezen, het was inmiddels half negen en dan sta je als oudje alleen toch wel met bibberende knietjes als de sirene gaat.
Tip voor de brandweer: als er weer een “ludieke” actie gehouden moet worden,doe het dan op klaarlichte dag op een of ander plein met vrolijke muziek erbij in plaats van gillende sirenes.
Zo zie je maar weer dat er ook in de mooiste binnenstad van Nederland rare dingen kunnen gebeuren als de sirene gaat.

Oudoe, Teun en Marieke Markies.

Geen opmerkingen: