donderdag, oktober 25, 2007

Zonnige groeten uit Bonaire

Het zomerreces nog maar net achter de kiezen, is er al weer een leuk nieuw uitstapje voor een delegatie fractievoorzitters uit de Tweede Kamer; een reisje naar de Nederlandse Antillen en Aruba. Het snoepreisje duurt nog tot 2 november en de (officiele) reden is de nieuwe status van de Antillen, die op 15 december 2008 ophouden te bestaan. Sint Maarten en Curaçao krijgen een onafhankelijke status, zoals Aruba die nu al heeft. De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden Nederlandse gemeenten.

Het reisgezelschap staat onder leiding van reisleidster Gerdi Verbeet (PvdA), en bestaat uit bijna alle fractievoorzitters. Slechts Jan Marijnissen (SP) en Geert Wilders (PVV) konden niet mee. Wel van de partij zijn: Pieter van Geel (CDA), Jaques Tichelaar (PvdA), Mark Rutte (VVD), Femke Halsema (Groen Links), Arie Slob (CU), Alexander Pechtold (D66), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rita Verdonk (éénmansfractie).

Al heeft iedereen de grootste moeite de vechtende kemphanen Mark en Rita uit elkaar te houden Rita had hem bijna van een metershoge rotspunt in zee geduwd)was het gisteren toch weer een jolige dag want Gerdi leidde de vakantiegangers rond op Bonaire. Tot grote vreugde van Femke en vooral Marianne stond er ook een bezoek aan de schildpaddenopvang op het programma. Met natte voeten werden ze op de hoogte gebracht van het werk dat wordt verricht voor de bescherming van schildpadden door de Sea Turtle Conservation Bonaire. Af en toe zwommen de kleinkinderen van Beatrix voorbij, Zaria en Eloise. Arie Slob sprong direct in zee om een reddingsoperatie uit te voeren, maar hij had niet goed geluisterd, het bleek om twee schildpadden met zendertjes te gaan, bij een eerder bezoek van Bea aan Boniare was haar gevraagd de twee dieren een passende naam te geven en zij dacht direct aan haar kleinkinderen.
's Avonds werd de opening van het zendstation van de wereldomroep bijgewoond. Luisteraars thuis die het programma op de radio hoorden verklaarden na afloop gedacht te hebben dat het om een uitzending vanuit een kleuterklas ging.

Morgen komen de voorzitters weer terug op Curaçao, waarna op 29 oktober naar St. Maarten wordt gevlogen. Dinsdag 30 oktober staat een bezoek aan Saba ingepland en woensdag St. Eustatius.
Het is de vraag of Bonaire, St. Eustatius en Saba nog wel een Nederlandse gemeente willen worden. Ze begrijpen nu in ieder geval waarom wij ons altijd zo schamen voor Nederlandse toeristen in het buitenland.

4 opmerkingen:

Haddock zei

Erika, zit je op de Antillen...?

Erika Koukos zei

Soms

Anoniem zei

Zo...dan weten wij meteen ook weer waar al die milieutax aan gespendeerd word. Snoepreisjes voor de dames en heren zakkenvullers.

Anoniem zei

http://www.stopbos.nl/