woensdag, oktober 10, 2007

Filmrecensie Nurse Betty

Filmrecensie door Michael Koukos

Genre: Romantische komedie
Van: Neil la Bute
Met: Renee Zellweger, Morgan Freeman

Betty is een aardige, leuke meid die helaas zit opgezadeld met ongelofelijke zak van een vent. Deze blijkt zich naast de autoverkoop ook nog met andere louche zaakjes bezig te houden. Op een dag verdient hij om een of andere vage reden een "waarschuwing" van criminele vakgenoten en hierbij wordt de Amerikaanse Zonneveld "per ongeluk" gescalpeerd. Dit gebeuren wordt behoorlijk expliciet in beeld gebracht voor een comedy.

Betty is getuige van dit ongelukje en door de shock vergeet zij de moord op haar man volledig. Meer nog...zij vergeet dat de schoft ooit heeft bestaan en gaat op zoek naar haar imaginaire grote liefde (welke in werkelijkheid een acteur uit een soapserie blijkt te zijn). De twee moordenaars van haar man laten het er echter niet bij zitten en zetten de achtervolging in om haar alsnog als getuige onschadelijk te maken.

Deze road movie draagt werkelijk alles in zich; humor, drama, romantiek...en ook een paar zeer pijnlijke en schokkende momenten. De acteerprestaties zijn ver bovengemiddeld en vooral Zellweger schittert in haar rol van naief vrouwtje, dat nog nooit buiten Kansas is geweest en nu plotseling het grote avontuur aangaat. Zeker een aanrader hoewel het eerder een zwarte dan een romantische komedie is.

Geen opmerkingen: