woensdag, oktober 24, 2007

Filmrecensie The Night listener

Door Michael Koukos

Regie

Patrick Stettner
Genre
drama, thriller
Tijdsduur
86 minuten
Jaar
2006
Acteurs
Robin Williams, Toni Collette, Joe Morton, Bobby Cannavale, Rory Culkin, Sandra Oh, John Cullum, Lisa Emery, Guenia Lemos, Marcia Haufrecht, Nick Gregory, Ed Jewett, Becky Ann Baker, Billy Vann, E.J. Carroll

Robin Williams speelt Gabriel Noone, een populaire nachtDJ, die in zijn radioprogramma waargebeurde maar geromantiseerde verhalen verteld.
Op een dag krijgt hij een boek in handen van Pete, een 14 jarige stervende jongen. Hij raakt meteen geboeid door het boek en en krijgt al gauw ook het telefoonnummer van de jongen te pakken. Uit het daarop volgende telefonische contact verneemt hij dat het slachtoffer gedurende zijn hele kindertijd seksueel is misbruikt en seropositief is.

Dit proces duurt erg lang waardoor de film niet echt op gang lijkt te komen. Uiteindelijk blijkt er toch een en ander niet aan het hele verhaal te kloppen en gaat Gabriel op onderzoek uit. Pas vanaf dit punt wordt de film te genieten. Pete blijkt namelijk te zijn geadopteerd door een geschifte blinde vrouw.
Gabriel die er nogal onhandige recherchemethodes op na houdt werkt zich ook steeds dieper in nesten.

Robin Williams loopt de hele tijd met een gezicht waarvan afstraalt dat hij het moeilijk heeft met ernstige rollen. Hij loopt dan ook als acteur volledig in de schaduw van Toni Collette die de rol van de geflipte Donna meesterlijk neerzet. Het verhaal is wel origineel te noemen en de film weet op subtiele wijze de spanning op te bouwen terwijl het geheel wonderlijk genoeg nooit echt eng wordt.
The Night listener is een film waar je na een beetje geduld toch wel behoorlijk veel plezier aan kan beleven als je er tenminste in slaagt te wennen aan Wiliams Droopygezicht.

Geen opmerkingen: