woensdag, oktober 31, 2007

Nova huurt Pinokkio in

Het valt niet altijd mee voor programmamakers om aan schokkende nieuwe nieuwsfeiten te komen. Soms moeten ze vermeende getuigen een handje helpen.
Ook het actualitietenprogramma Nova wordt hier nu van beschuldigd door ex-militait Evert V. Hij trad op in een uitzending over de decembermoorden in Suriname, waarin hij verklaarde dat Desi Bouterse aanwezig zou zijn geweest tijdens de executies van 8 december 1982. Hij leidde de cameraploeg door Fort Zeelandia en wees de plaatsen aan waar de executies zouden hebben plaatgevonden.

Nu blijkt dat als Evert V. Pinokkio was geweest zijn neus minstens met 50 cm was gegroeid tijdens de opname. In het Surinaamse radioprogramma Bakana Tori Origineel zegt hij alles uit zijn duim te hebben gezogen. Volgens Evert Pinokkio hebben de programmamakers van Nova alles voor hem opgeschreven wat hij moest verklaren. Dit alles in ruil voor wat geld en een mobieltje. Hij blijkt helemaal niet bij de executies in Fort Zeelandia te zijn geweest.
Met dit alles kwam Evert naar buiten omdat hij volgens zijn zeggen het beloofde geld en het mobieltje helemaal niet heeft gehad.
Maar ja, kunnen we zo'n pathologische leugenaar nu nog wel geloven?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

voor zo`n strakke Samsung U600 wil ik ook wel komen getuigen :)

Erika Koukos zei

Dat zal wel niet, als het al waar is zal het wel zo'n strijkijzer zijn.