maandag, oktober 29, 2007

Hemels OV in Belgie

In België zijn ze wangedrag in het openbaar vervoer helemaal zat. (wij ook maar wie doet er wat aan?). Onder de slogan "Ge zijt nen engel" is De Lijn een nieuwe campagne begonnen waarmee ze bus- en tramreizigers die zich goed gedragen, wil bedanken.
Vanochtend dachten vele reizigers nog niet goed wakker te zijn toen zij in plaats van de norse kaartjesknippers engelen zagen staan op bus- en tramknooppunten in Antwerpen en Gent.

De engelen deelden Post-its uit met de slogan "Wacht niet tot in de hemel om een engel te zijn". De campagne loopt de komende vier weken in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen en Oostende. Dat de slogan geen correct Nederlands is hadden ze wel door (zeggen ze), De keuze voor een slogan in spreektaal moet vermijden dat de campagne te belerend overkomt.
In samenwerking met reizigers en chauffeurs werden twaalf basisgedragsregels opgesteld. De campagne moet er nu voor zorgen dat die twaalf regels gecommuniceerd worden aan de reizigers. Bij de campagne hoort ook een wedstrijd. Wie zich als engel laat fotograferen op een bus of tram, maakt kans op een iPod Nano of op een jaarabonnement van De Lijn.
Op de site kun je de engelen zien en op hen stemmen.

Enkele engelenregels:
Ge zijt nen engel omdat je ons interieur in goede staat achterlaat.
Ge zijt nen engel omdat je een vuilbak verkiest boven een vuile tram of bus.
Ge zijt nen engel omdat je witrijdt.
Ge zijt nen engel want je houdt je decibels in de hand.
Ge zijt nen engel omdat je pak en zak geen plaats inpakt.
Ge zijt nen engel omdat je tijdig teken doet als de bus of tram stoppen moet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als de hemelse bussen nu ook nog op tijd gaan rijden is het helemaal OK.

Erika Koukos zei

Is dat in Belgie ook al een probleem?