woensdag, oktober 17, 2007

Zwemmen met dichter Douwe op Telendos

Elk jaar eind september vindt er een opmerkelijk evenement plaats op Telendos: zwemmen met Douwe. En jawel het betreft onze eigen dichter Douwe.
Het evenement vond in 2006 voor het eerst plaats en heeft in 2007 wederom plaatgevonden.
Het is ingesteld omdat Douwe nooit zwemt en de hele vakantie leest en dicht aan zijn tafel. Met veel moeite hebben mensen hem overgehaald eens te komen zwemmen en dat was zo'n succes dat Douwe het evenement dit jaar al zelf voorstelde.

Het evenement verloopt als volgt:
Een dag van tevoren stelt Douwe het tijdstip vast. Op de dag zelf wacht iedereen rond het zwembad tot ze Douwe de berg op zien komen. Als dat gebeurt krijgt Douwe luid applaus, trekt zijn kleren uit (de zwembroek die ook slechts 1 keer per jaar in het water komt heeft hij al aan), daalt voorzichtig langs het trapje naar beneden, zwemt een paar baantjes en komt weer uit het water. Daarna droogt hij zichzelf zorgvuldig af, kleedt zich weer aan, wast zijn handdoek, drinkt nog wat en daalt de berg weer af terug naar zijn tafel bij Yiannis. En al die tijd kijkt iedereen zwijgend toe vanaf de kant.

Dat is eigenlijk het hele evenement. Toch wordt er dagen over gesproken en zou niemand het meer willen missen. Het heet wel zwemmen met Douwe, maar eigenlijk gaat er nooit iemand met Douwe zwemmen, er wordt alleen toegekeken.
Dat is Telendos; dingen die er normaal niet toe doen worden er evenementen. Een eigenaardig fenomeen en toch is het onvoorstelbaar leuk. Simple life zeg maar.

Geen opmerkingen: