donderdag, oktober 04, 2007

Filmrecensie Kinky Boots

Door Michael Koukos

Regie: Julian Jarrold
Genre: drama, komedie
Tijdsduur: 103 minuten
Jaar: 2005
Acteurs: Joel Edgerton, Chiwetel Ejiofor, Sarah-Jane Potts, Nick Frost, Linda Bassett, Jemina Rooper, Robert Pugh, Ewan Hooper, Stephen Marcus, Mona Hammond, Kellie Bright, Joanna Scanlon, Geoffrey Streatfield, Leo Bill, Gwenllian Davies, Sebastian Hurst-Palmer, Courtney Phillips, Ilario Bisi-Pedro, Joe Grossi, Barry McCarthy

De film begint een beetje in de sfeer van Werther`s Echte maar dan met schoenen in plaats van bonbons. De familie Price maakt al generaties lang kwaliteitsschoenen. Net op het moment dat Charlie de fabriek overerft blijken de zaken er erg slecht voor te staan. Het trouwe personeel dat ook al erg lang in dienst is moet worden ontslagen.

Als bij wonder loopt Charlie echter de flamboyante drag queen Lola tegen het lijf.
Deze inspireert hem om een nieuwe nichemarkt aan te boren. De laars met de stalen hak is geboren. De enige redding voor de Price fabriek is echter om alles nog last minute rond te krijgen en aan een belangrijke beurs in Milaan deel te nemen.

Dit waargebeurde verhaal is een hartverwarmende feel good movie geworden waar plaats is voor zowel een lach als een traan. De personnages die worden neergezet zijn sympathiek en komen erg herkenbaar over.
Het is een erg toegankelijke film voor alle leeftijden dus trek snel je boots aan en loop er mee naar de videotheek.

Geen opmerkingen: